Foto: SPF Danmark

27.09.21 ATL Nyheder

Kvindelige chauffører løfter SPF Danmark

Hos SPF Danmark er antallet af kvindelige chauffører på få år vokset fra nul til syv. Kvinderne er med til at skabe en god harmoni og balance i dagligdagen, som løfter virksomheden, siger logistikchef Henrik Ringskær.

Alene i år har SPF Danmark ansat fire kvindelige chauffører. Det er et usædvanligt højt antal sammenlignet med andre virksomheder i transportbranchen. Men det sværeste er ikke at ansætte kvindelige chauffører. Der er at fastholde dem på virksomheden.

Vi har oplevet, at det kan fungere godt i dagligdagen, når kvinderne bliver en del af et team, hvor der er to chauffører, som kan dele arbejdet mellem sig. Det kræver naturligvis, at der er en stærk kultur på virksomheden, som bygger på sammenhold og respekt for at få det til at fungere. Det giver en fleksibilitet og en frihed, som vores medarbejdere godt kan lide siger Henrik Ringskær

Har interesse for dyr
SPF Danmark kører med levende grise. Det kan være et fysisk krævende job for chaufførerne, og det lugter. Flere af de kvinder, som virksomheden har ansat, har tidligere passet grise eller andre dyr.

- De skaber en god harmoni og balance chaufførerne imellem i dagligdagen. De tror på erhvervet og har en oprigtig interesse for dyr. De er med til at løfte virksomheden, fortæller Henrik Ringskær.

HR-chef i SPF Danmark Ditte Vinkler Svendgaard bemærker, at de kvindelige chauffører ofte har brug for lidt mere tryghed, inden de bliver sluppet løs på egen hånd.

Nogen gange kræver det en uge ekstra, inden de føler sig på sikker grund. Det kan også gælde nogle af vores mandlige chauffører, og det giver vi dem så. Når det er sagt, leverer de kvindelige chauffører det samme som alle andre. Man skal ikke tage særlige hensyn siger   Ditte Vinkler Svendgaard, HR-chef

10 procent kvinder i 2030
De seneste år er antallet af kvinder i branchen steget, men de udgør stadig kun omkring 2 - 2,5 procent af chaufførerne.  En taskforce for flere kvinder i førersædet kom sidste år med syv anbefalinger til vognmændene, og målet er, at 10 procent af chaufførerne er kvinder i 2030.

Al begyndelse er svær. Men de vognmænd, som ansætter kvinder, er næsten altid glade for den indsats, som kvinderne yder, og det de tilfører arbejdspladsen. Så det er vigtigt, at virksomhederne ser kvinder som en mulighed, når der er ledige job og lærepladser Lars William Wesch, Branchedirektør

SPF Danmark har ikke sat sig et mål for, hvor mange kvindelige chauffører, de vil ansætte i de kommende år. Kvindelige ansøgere bliver behandlet på samme måde som mandlige.

- Og mon ikke vi når op på 10 procent kvindelige chauffører inden 2030, konstaterer logistikchef Henrik Ringskær.

Relateret indhold