Foto: Colourbox

25.10.21 ATL Nyheder

Tilladelser til særtransporter: Det går over al forventning

Vejdirektoratet har overtaget opgaven med at give tilladelse til særtransporter fra politiet, og der er blandt andet indført et nyt elektronisk system. Den første periode er gået over al forventning, mener ATL.

Vejdirektoratet har ansat 10 sagsbehandlere – og er på vej til at få 12 – som skal sikre hurtig behandling af ansøgninger om at køre særtransport. Samtidig er der indført et nyt system, så ansøgningerne skal udfyldes elektronisk.

Det har krævet tilvænning hos både Vejdirektoratet og de virksomheder, som søger om tilladelse til at køre særtransporter. Men overordnet er det gået over al forventning, siger Claus Turn Jensen, konsulent i ATL.

Det er en fordel, hvis virksomhederne bruger tid på at komme med så mange detaljer som muligt i forbindelse med en ansøgning. Man kan eventuelt vedhæfte billeder. Det vil gøre sagsbehandlingen nemmere og hurtigere.

Hvis man støder på særlige udfordringer, er man meget velkommen til at tage fat i ATL. Vi har en god dialog med Vejdirektoratet og forsøger at løse problemerne undervejs, siger Claus Turn Jensen

Vejdirektoratet har varslet, at de er på vej med en brugerundersøgelse. ATL opfordrer til, at man giver både positiv og negativ feedback.

Ansøgninger om at køre særtransporter afgives her:

https://virk.dk/myndigheder/stat/VD/selvbetjening/Ansoeg_om_tilladelse_til_saertransport

Relateret indhold