22.11.21 ATL Nyheder

Kommentar: Der venter nogle svære måneder med coronavirus

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Vi får igen brug for at passe på hinanden, vores medarbejdere og kunder. Smitten med coronavirus stiger, og det gælder om at holde afstand og sikre god hygiejne, hvis vi skal undgå et stort sygefravær. I de tidligere faser af krisen, lykkedes det at få varerne ud, og det skal vi lykkes med igen.

DI har presset på for, at virksomhederne kan bede om at se medarbejdernes coronapas, når de møder på arbejde. Et lovforslag er på vej gennem Folketinget og vil formentlig blive vedtaget i denne uge. Det kan være med til at holde smitten nede.

Det ændrer selvfølgelig ikke på, at chauffører og andre ansatte skal tage de samme forholdsregler, som de har taget tidligere. Vi skal alle sørge for at spritte af og holde afstand til hinanden. En samlet transportbranche har nu genudsendt en vejledning, som giver gode råd til, hvordan man skal forholde sig, hvis man er chauffør/vognmand eller modtager/afsender af gods.

Men udfordringen er lige nu lidt anderledes, end den har været tidligere. Det er især de mindre uvaccinerede børn, som bliver smittet. De har ofte brug for at blive passet, mens de er syge, og de bringer smitten videre til deres forældre.

Lige nu oplever mange virksomheder, at medarbejdere skal gå i isolation, fordi de har symptomer eller har syge, smittede eller hjemsendte børn. Derfor arbejder DI aktivt for, at virksomhederne igen får mulighed for at søge om refusion for medarbejdernes fravær på grund af covid-19.

Der venter helt sikkert nogle svære måneder under vinterens dans med coronavirus. Heldigvis oplever de fleste, som bliver smittet, milde forløb. Hvis vi tager hensyn, skal vi nok komme igennem det på en god måde og levere varerne til tiden.

Relateret indhold