Foto: Colourbox

22.11.21 ATL Nyheder

Vognmændene ser relativt optimistisk på fremtiden

Der er fart på forbruget og eksporten, og der er mangel på både medarbejdere og materialer. I den situation kan det være endnu sværere end vanligt at spå om fremtiden. Men 80 procent af vognmændene forventer uændret eller stigende omsætning i den kommende tid, viser en undersøgelse af ATL.

Lige godt halvdelen af virksomhederne regner ikke med de store forandringer i nærmeste fremtid. 52 procent af de vognmænd, som har svaret på ATL’s undersøgelse, forventer uændret omsætning i både 4. kvartal 2021 og 1. kvartal 2022 sammenlignet med de tilsvarende kvartaler året før.

Grundlæggende går det rigtigt godt i de danske virksomheder. Der er gang i eksporten, byggeriet og det almindelige forbrug, og det smitter af på transportbranchen. Når der ikke er flere vognmænd, som forventer stigende omsætning, skyldes det nok, at der samtidig er nogle store udfordringer i form af mangel på både medarbejdere og materialer, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

27 procent af vognmændene forventer stigende omsætning i begge kvartaler sammenlignet med året før. Da ATL sidste år lavede en lignende undersøgelse, var det kun 9,3 procent som forventede stigende omsætning i første kvartal 2021.

Vi er et helt andet sted i dag. For et år siden anede vi ikke, hvad der ventede os. Nu ved vi, at vi trods en opblussen af smitten kan holde samfundet nogenlunde kørende. Samtidig har vi oplevet en ganske kraftig økonomisk vækst på bagsiden af krisen, siger Lars William Wesch.

Relateret indhold