Foto: Colourbox

20.12.21 ATL Nyheder

Aflønning i forbindelse med jul og nytår

Læs, hvordan du skal aflønne dine medarbejdere mellem jul og nytår på Transport- og Logistikoverenskomsten med 3F, herunder lærlingeoverenskomsten.

Juleaftensdag og nytårsaftensdag er overenskomstmæssige fridage. Friheden regnes fra kl. 06.00 om morgenen eller normal arbejdstids begyndelse til samme tidspunkt næste dag.

1. og 2. juledag samt 1. januar er søgnehelligdage, hvor medarbejderen har ret til frihed.
I forhold til betalingen gælder, at medarbejdere ansat på fuldlønsordning holder fri uden afkortning i uge- eller månedslønnen.

Til medarbejdere, der er ansat på timeløn, udbetales der fra den såkaldte frihedskonto (6,75 procent kontoen) et á conto-beløb svarende til 7,4 normaltimer per dag.

Det er en betingelse for betaling, at der er lidt et indtægtstab. Hvis medarbejderen arbejder på disse dage, skal I betale med højeste overtidssats. 

Har du spørgsmål til overenskomsten, kan du som medlem af ATL kontakte Transportvagten på tlf.: 3377 3199 eller mail: transportvagt@di.dk. Vores rådgivere sidder klar til at besvare din henvendelse fra klokken 8 til 17 mandag til torsdag og fredag fra klokken 8 til 16. 

Henrik Christensen

Henrik Christensen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4725
  • Mobil +45 2228 8483
  • E-mail hech@di.dk

Relateret indhold