Foto: Getty Images

13.01.22 ATL Nyheder

DI Transport styrker fokus på international transport og logistik

Den internationale godstransport ind og ud af Danmark er afgørende for forsyningskæderne i transportsektoren og dansk erhvervsliv. Derfor vil DI Transport nu samle virksomheder inden for international godstransport, spedition og logistik i et nyt netværk.

Danmark har en styrkeposition inden for international godstransport og logistik, der skaber store eksportindtægter til Danmark og sikrer robuste forsyningskæder. Med vores nye netværk for international transport og logistik styrker vi indsatsen for at understøtte virksomhederne forklarer seniorchefkonsulent Rune Noack fra DI Transport.

De internationale virksomheder i DI Transport dækker over virksomheder inden for både spedition, shipping og logistik, samt vognmænd med afdelinger i flere lande.

DI Transport har et stærkt international netværk og er medlem af bl.a. den store international industriorganisation BusinessEurope og den internationale vejtransportorganisation IRU, samt det internationale samarbejde mellem myndigheder om vejkontrol, CORTE.

Som den største danske erhvervsorganisation inden for transport og logistik er DI Transport derudover medlem af en række ekspertudvalg i EU-Kommissionen inden for bl.a. sikre rastepladser og de nye udstationeringsregler i EU’s vejpakke. Derudover har DI eget kontor i Bruxelles.

Vores store internationale engagement kommer medlemmerne til gavn. Under pandemien har vi eksempelvis kunne give medlemmer opdateret information om rejserestriktioner, og vi har været meget aktive i at sikre, at godstransport kunne glide så frit som muligt i EU siger Rune Noack.

Det nye netværk skal hjælpe virksomheder med opdateret information og nye EU-regler og viden inden for godstransport, spedition og logistik. Som en del af Dansk Industri kan medlemmerne trække på DI’s viden om bl.a. EU-regler, told mv.

Det nye netværk for international transport og logistik bliver gratis for medlemmerne af DI Transport. Det daglige arbejde vil desuden foregå i tæt samarbejde med DI Transports medlemsforening Danske Shipping- og Havnevirksomheder, hvor shippingvirksomhederne i DI Transport er samlet.

Læs mere om netværket

Du kan læse mere om det nye netværk for international transport og logistik her

Netværk for international transport og logistik

Relateret indhold