21.02.22 ATL Nyheder

Kommentar: Nu sætter Folketinget fokus på branchens største udfordring

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

På torsdag samles alle med interesse for transportbranchen til en høring i Transportministeriet. Det gælder politikere, embedsmænd og repræsentanter fra fagforeninger og brancheorganisationer. På dagsordenen er transportbranchens største udfordring netop nu – mangel på arbejdskraft.

Høringen foregår samtidig med, at de politiske forhandlinger om at skaffe mere arbejdskraft er gået i hårdknude. Det vil være naivt at tro, at der ud af torsdagens høring kommer løsninger, som vil afhjælpe de udfordringer, vi står med. Men vi får sat fokus på udfordringerne.

Inden for godstransporten melder vognmand efter vognmand om ubesatte stillinger i stort antal. Vi hører om vognmænd, som siger nej til ordrer og sælger deres lastbiler, fordi de ikke har chauffører til at køre dem. Også inden for persontransporten er der store udfordringer.

Jeg håber, at transportminister Trine Bramsen kommer til at forstå omfanget af udfordringen og sørger for, at regeringen præsenterer en række løsninger. Det har vi endnu til gode. Mens vi venter, må vi bruge tiden på at pege på de udfordringer, vi står med - og de mulige løsninger.

Relateret indhold