Foto: Colourbox

23.04.22 ATL Nyheder

ATL: Det haster med en dialog mellem kommuner og vognmænd

Krigen i Ukraine har ført til ekstraordinære prisstigninger på brændstof og en lang række andre varer. Det rammer især de virksomheder, som har indgået lange kontrakter med kommunerne – for eksempel med at indsamle dagrenovation. Økonomistyrelsen opfordrer kommunerne til at gå i dialog med virksomhederne og udvise fleksibilitet.

I sidste måned kom Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med en tilsvarende henstilling. Og det haster nu med at få indledt en dialog, mener ATL.

Prisen på brændstof er steget med over 30 procent, og det kan mærkes i virksomhederne. Jeg er bekymret for, at det trækker i langdrag, før kommunerne siger ja til indgå i en dialog, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

En lang række virksomheder har taget kontakt til kommunerne for at drøfte situationen, og det har langt fra i alle tilfælde været med et tilfredsstillende resultat. Dansk Industris administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen har derfor skrevet til Kommunernes Landsforening (KL) i håb om at få skabt noget handling. KL har kvitteret positivt for henvendelsen.

Det er et vigtigt første skridt. Jeg håber, at det kan føre til konkret handling, Lars William Wesch, Branchedirektør

Direktøren mener ikke kun, at man skal i dialog om de eksisterende kontrakter. Det er også nødvendigt at tale om fremtiden.

I fremtidige kontrakter bør der være en aftale om, at der kommer et brændstoftillæg oven i betalingen, hvis prisen på brændstof stiger så meget. Det kender vi allerede fra de kontrakter, som de private busselskaber har indgået med det offentlige, siger han.

Relateret indhold