Foto: Colourbox

16.05.22 ATL Nyheder

Få styr på rekruttering af international arbejdskraft

Der er i øjeblikket stor mangel på arbejdskraft og det kan derfor være en god mulighed at kigge efter arbejdskraft i udlandet. Det er ressourcekrævende at rekruttere, og der er særlig mange regler at holde styr på, når der rekrutteres internationale medarbejdere. Derfor har ATL oprettet et kursus, der er direkte målrettet rekruttering af international arbejdskraft.

Mangel på arbejdskraft har store konsekvenser for virksomheder, som kan være nødt til at takke nej til ordrer og lade lastbilerne stå, fordi der ikke er chauffører til at køre dem.

Samtidig rekrutterer mange virksomheder forgæves, hvilket er ressourcekrævende og frustrerende.

Vi oplever i øjeblikket en enorm mangel på arbejdskraft. Derfor er rekruttering af internationale chauffører blevet interessant for endnu flere af ATL’s medlemmer. Vi ved, at det kræver en del at rekruttere - men også at få den internationale medarbejder godt ind på arbejdspladsen. Derfor tilbyder vi på kurset viden både om juraen og om praktikken, siger Lars William Wesch, branchedirektør i ATL.

ATL’s nye kursus har til formål at give kendskab til de regler, der gælder for internationale medarbejdere i Danmark. Derudover vil underviserne på kurset også komme ind på praktiske og kulturelle forhold, der knytter sig til rekruttering af internationale medarbejdere.

På kurset vil der blive taget udgangspunkt i konkrete cases, for at gøre kurset så relaterbart som muligt, og du vil få værktøjer til at løse de problemstillinger du kan møde i hverdagen.

Kurset afholdes onsdag den 15. juni i Nyborg. Det er gratis for ATL’s medlemmer at deltage på kurset.

Læs mere om kurset og tilmeld dig her: Rekruttering af international arbejdskraft (danskindustri.dk)

Relateret indhold