Mark Møller Sparre Jensen får overrakt prisen som Årets Transportlærling af direktør i ATL Lars William Wesch. Stine Vrang Elias fra dommerkomiteen ser på i midten. Foto: Kristian Brasen

14.06.22 ATL Nyheder

ATL: Kranfører vinder årets lærlingepris

Mark Møller Sparre Jensen udviklede sig fantastisk i sin læretid på kranvirksomheden BMS A/S. Nu, hvor han er færdigudlært som kranfører, står han tilbage som en rollemodel for andre lærlinge. Derfor blev Mark Møller Sparre Jensen i dag kåret som årets transportlærling af ATL.

Dommerkomiteen har peget på kranfører Mark Møller Sparre Jensen som vinder af Transportens Lærlingepris 2022, fordi han både socialt og fagligt har været et forbillede under sin uddannelse og samtidig været en meget respekteret medarbejder og kollega.

I begyndelsen af læretiden havde han svært ved at finde motivationen. Det førte til en snak med BMS i prøvetiden, som fik ham på rette spor.

Mark er et godt eksempel på et ungt menneske, der først havde svært ved at finde sig til rette i læreforløbet men som vendte situationen til en succes. Han ”trådte i karakter” og fyldte herefter rollen som lærling og kollega 100% ud til sin egen og alle andres tilfredshed. Hans ændrede syn og indstilling i løbet af læretiden førte til respekt hos kollegaerne. Med sin vilje til at udvikle sig i læretiden er Mark en stærk rollemodel for andre lærlinge, hedder det i dommernes afgørelse.

Mark Møller Sparre Jensen fik overrakt prisen som Årets Transportlærling på virksomheden. Direktør i ATL Lars William Wesch mener, at han er et godt eksempel for de øvrige lærlinge i transportbranchen.

Heldigvis sker der i disse år en stigning i antallet af uddannelsesaftaler på transportområdet. Over 1.000 lærlinge er i øjeblikket ved at tage en uddannelse som chauffør og kranfører. Men vi ved også, at nogen falder fra under uddannelsen. Derfor er dagens vinder et rigtigt godt eksempel på, at man ikke skal give op, og at dialogen mellem lærling, skole og arbejdsgiver er så vigtig. Mark både ville og kunne, Lars William Wesch, Branchedirektør

Mark Møller Sparre Jensen fik 12 til sin svendeprøve og er i dag fastansat hos BMS.

Dommerkomiteen består af:

Stina Vrang Elias, formand for Rådet for De Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, REU og adm. direktør for tænketanken DEA

Simon Neergaard-Holm, direktør for SkillsDenmark

Simon Rasmussen, regionsordfører i EEO – Erhvervsskolernes Elev Organisation

Relateret indhold