Foto: GettyImages

07.06.22 ATL Nyheder

ATL’s årsdag - i skyggen af krigen i Ukraine

Ruslands invasion af Ukraine har skabt en helt ny sikkerhedspolitisk og økonomisk virkelighed i Europa. Virksomhederne i transportbranchen oplever det i form af voldsomme prisstigninger på brændstof og de afledte effekter af forandringerne, der sker hos deres kunder. På ATL’s årsdag i september får vi en helt aktuel vurdering af situationen.

En af Danmarks mest vidende udenrigspolitiske kommentatorer - Anna Libak - holder oplæg på årsdagen. Anna Libak har et indgående kendskab til Rusland. Hun er både uddannet sprogofficer og cand. mag i russisk. Hun har tidligere været Berlingskes korrespondent i Moskva og er i dag udenrigsredaktør på Weekendavisen.

Det er ikke til at vide, hvordan situationen ser ud i Rusland og Ukraine i september. Men ingen er bedre til at udlægge den aktuelle situation end Anna Libak, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Meget tyder på, at vi til efteråret fortsat er i en usikker sikkerhedspolitisk situation. Energipriserne vil formentlig fortsat være høje, og vi kommer ind i en periode med lavere økonomisk vækst.

Jeg håber naturligvis lige som alle andre, at krigen snart er overstået, og at vi er vendt tilbage til en fredeligere verden. Men uanset hvad der sker, vil det have afgørende indvirkning på erhvervslivet og ikke mindst transportbranchen, konstaterer Lars William Wesch.

ATL’s generalforsamling og årsdag finder sted den 7. september 2022  på Hindsgavl Slot i Middelfart. Du kan tilmelde dig her

Relateret indhold