20.06.22 ATL Nyheder

Kommentar: Hvis du gør det, du plejer at gøre…

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

”Hvis du gør det, du plejer at gøre, får du det, du plejer at få. Hvis du vil noget andet, må du gøre noget andet!”. Citatet står at læse i en pjece om sund kost, som er udgivet af branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros.

Citatet henviser til, at hvis man vil føre en sundere livsstil gennem blandt andet sund kost, så kræver det, at man aktivt gør noget nyt. Sund mad og livsstil i transportbranchen var et af årets temaer på Job i Transport-standen på Folkemødet i Allinge.

TV-lægen Peter Geisling faciliterede en god debat om vejen til det sunde liv, som selvfølgelig handler om mange faktorer - herunder kost, motion og psykisk velvære. Debatten viste, at en sund livsstil er den enkeltes eget ansvar, men det handler også om det daglige arbejde, trafikken ude på vejene, forholdene på rastepladser og mange andre faktorer. Men kosten er vigtig. Førnævnte pjece kan varmt anbefales som inspiration til kost på arbejdspladsen. Læs den her Sundhed på farten (bautransport.dk)

På Job i Transport-standen var der også debat om fremtidens rekruttering – ikke mindst rekruttering af flere kvindelige lastbilchauffører. Andelen er stadig lille, men der er grund til at glæde sig over en stigning i antallet på mere end 100% siden 2015. Og på en del transportskoler er andelen af kvindelige kursister og lærlinge højere end ude på arbejdsmarkedet. Når det gælder fremtidens rekruttering, så skal vi i høj grad gøre noget andet, end vi plejer.

Vi kan ikke kun rekruttere fra de kanaler, vi plejer. Vi skal blive bedre til at finde chauffører og andre medarbejdere med forskellig baggrund, nationalitet og køn.

Relateret indhold