Foto: Colourbox

04.07.22 ATL Nyheder

Annullering af udbud er sommerens mindst overraskende nyhed

Det er ikke overraskende, at Vejdirektoratets udbud om snerydning på statens veje må gå om for anden gang. Sådan lyder vurderingen fra ATL - Transportens Arbejdsgivere, som følger processen tæt.

Vejdirektoratet annullerede sit første udbud i foråret 2022 efter en intens diskussion om, hvilke arbejdstidsregler der gælder, når man rydder sne.

Efter en skuffende anden udbudsrunde i maj, måtte Vejdirektoratet konstatere, at hele 18 ruter ikke var dækket. Nu har Vejdirektoratet meddelt, at man annullerer udbuddet for anden gang og fastsætter en ny udbudsrunde med frist for at afgive tilbud i midten af august.

Jeg vil kalde den anden annullering af udbuddet for sommerens mindst overraskende nyhed. Det står nu klart, at det mobile arbejdstidsdirektiv gælder ved skiftende kørsel, men meldingen om dette kom ud meget sent. Dermed var der stor usikkerhed op til datoen, hvor man skulle afgive sit tilbud, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Vejdirektoratet har undervejs justeret en række krav til responstid, startsteder med mere.

Det ser ud til, at man i noget højere grad har lyttet til branchen. Det var også helt nødvendigt med en ny kurs i processen, hvis tredje gang skal være lykkens gang, vurderer Lars William Wesch.

Relateret indhold