04.07.22 ATL Nyheder

Kommentar: Vi bevæger os i en tæt tåge

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Aldrig har det været så svært at se, hvad der sker bare få meter foran næsen. Når det gælder den nære fremtid for branchen, bevæger vi os lige nu i en tæt tåge.

Der er stadig høj aktivitet og kapacitetsproblemer i dele af transportbranchen. Men forbrugerne er bekymrede for fremtiden. Det samme er virksomhederne, og der er ved at komme de første meldinger om faldende omsætning i byggebranchen. En hel del tyder på, at det vil brede sig til andre dele af erhvervslivet.

På ATL’s årsdag til september vil se på, hvilken situation vi står i – og ikke mindst risikerer at stå i nogle måneder længere fremme. Vi har inviteret politiske og økonomiske eksperter, som konstant holder øje med udviklingen. Jeg håber, at de bedre vil kunne se gennem tågen end os andre.

Vi vil også diskutere grøn omstilling, som er blevet endnu mere aktuelt af de ekstremt høje energipriser. Og vi kommer til at tale om den sikkerhedspolitiske situation. Krigen i Ukraine har også betydning for vilkårene i transportbranchen.

Der bliver nok at tale om til efteråret. Men først skal de fleste af os holde lidt sommerferie. Rigtig god sommer.

ATL’s generalforsamling og årsdag finder sted den 7. september 2022  på Hindsgavl Slot i Middelfart. Du kan tilmelde dig her: ATL's Generalforsamling og Årsdag: Vejgodstransporten i forandring (danskindustri.dk)

Relateret indhold