Foto: Colourbox

29.08.22 ATL Nyheder

Ukrainske flygtninge slipper for en kontrollerende køreprøve

Nu bliver ukrainske flygtninge med lastbilkørekort fritaget for en kontrollerende køreprøve. Det betyder, at ukrainere, der ønsker at køre gods for danske vognmænd, kan sætte sig bag rattet med det samme.

Indtil for nyligt skulle ukrainske flygtninge med stort kørekort bestå en kontrollerende køreprøve for at køre godstransport i Danmark. Den regel er nu sløjfet, så en teoretisk og praktisk prøve ikke længere er nødvendig.

Det er enormt positivt, at reglerne om en kontrollerende køreprøve nu er fjernet for ukrainske flygtninge. Det betyder, at de nu er ligestillet med andre europæiske chauffører, og derfor frit kan køre gods for danske vognmænd, så længe de kan fremvise et gyldigt ukrainsk lastbilkørekort, Lars William Wesch, Branchedirektør

Ændringen gør, at de ukrainere, der ønsker at arbejde som chauffører ikke længere skal vente i op til flere måneder på at få en tid til en kontrollerende køreprøve.

Vi har set eksempler på ukrainere, der gerne ville sætte sig bag rattet med det samme, men de lange ventetider på en kontrollerende køreprøve har gjort, at det kunne tage flere måneder. Det er heldigvis slut nu, og dem der ønsker det, kan trille ud fra parkeringspladsen i morgen, Lars William Wesch, Branchedirektør

De nye regler gælder for ukrainske statsborgere, der er flygtet fra Ukraine efter den 24. februar 2022 og som har søgt om arbejds- og opholdstilladelse. EU-landene kan desuden udstede særlige kørekort, såfremt det ukrainske kørekort er mistet eller stjålet. Danmark vil udstede sådanne kørekort, når reglerne i dansk ret er klar. Færdselsstyrelsen vil give mere information om dette på et senere tidspunkt.

Relateret indhold