26.09.22 ATL Nyheder

OK23: Gør din indflydelse gældende

Af Lars William Wesch, branchedirektør I ATL- Transportens Arbejdsgivere

Snart tager vi hul på overenskomstforhandlingerne. Og som en del af DI er alle medlemmer i ATL langt tættere på de væsentligste overenskomstforhandlinger end en række af deres kollegaer. For det er i DI, at gennembrudsforligene på det private arbejdsmarked bl.a. med 3F Transportgruppen skal forhandles.

Derfor er det også nu, at du som medlem skal gøre din indflydelse gældende. Medlemsmøder kan tage mange former, men de tre møder som ATL afholder i den kommende tid, er af særlig interessant karakter. Her skal vi bl.a. drøfte de kommende overenskomstforhandlinger.

Og det særligt vigtigt nu. Vi går en udfordrende tid i møde med energikrise, krig i Ukraine, nedadgående forbrugertillid og uvished om økonomien. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at drøfte overenskomsten – det har trods alt stor betydning for omkostningsniveauet i den enkelte transportvirksomhed. Og der kan være dele i overenskomsten, som din virksomhed ønsker ændret eller justeret.

Samtidig er ATL-overenskomsten den toneangivende overenskomst for vejgodstransporten. Den har i runde tal betydning for godt 20.000 medarbejdere. Resultatet har altid afsmittende effekt på en række øvrige overenskomster i branchen.

Så gør din indflydelse gældende og deltag i medlemsmøderne inden forhandlingerne går i gang i starten af 2023. Jeg håber, at vi ses.

 

 

Relateret indhold