Foto: Colourbox

12.12.22 ATL Nyheder

Høj vækst i andelen af kvindelige chaufførlærlinge

Der er kommet en markant stigning i andelen af kvindelige lærlinge i vejgodstransporten. Hos ATL glæder man sig over udviklingen og håber, at den fortsætter i samme tempo.

Tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at kvinderne udgør 8,3 pct. af lærlinge i lære på vejgodstransportuddannelsen. Det er en markant stigning fra de foregående fire år, hvor kvinderne i gennemsnit har udgjort godt 6 pct. af lærlingene. Og det er positive nyheder, lyder det fra ATL – Transportens Arbejdsgivere.

Det går den helt rigtige vej for branchen, og det glæder mig, at flere kvinder ønsker at blive lastbilchauffører. Det er en udvikling, vi som branche skal gøre alt for at understøtte, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Godstransporten har givet håndslag på, at kvinderne skal udgøre 10 pct. af den samlede andel lastbilchauffører i 2030. Og med den hastige tilgang af kvinder på chaufføruddannelsen, der har været i 2022, er det bestemt også indenfor rækkevidde, lyder det fra Lars William Wesch:

Det er et ret bemærkelsesværdigt spring. Andelen af kvinder har ligget stabilt i mange år, så jeg håber at udviklingen fortsætter i samme tempo. Der ligger stadig en opgave foran os om at tiltrække endnu flere kvinder, men vi nærmer os 2030-målet med hastige skridt, siger han og fortsætter:
Nu skal vi sikre, at de kvindelige lærlinge også bliver i branchen. Det kræver en målrettet indsats, hvor virksomhederne bliver ved med at vise kvinderne, at de er velkomne i branchen, og at der er plads til dem. Lykkes vi med det, er jeg sikker på, at vi når vores mål, siger Lars William Wesch.

Relateret indhold