DI Digital
30.01.23 ATL Nyheder

Brug D-mærket som kompas for datasikkerhed

Tidligere var datasikkerhed et spørgsmål om at tage en backup af harddisken med regelmæssige mellemrum. Så let er det ikke i dag, og det kan være svært for mange virksomheder at få overblik over, hvordan man sikrer sig bedst mod hackere og opbevarer fortrolige oplysninger sikkert.

D-mærket er en ny mærkningsordning for IT-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, der skal hjælpe virksomheder gennem rådgivning til at få styr på datasikkerheden. Det er en privat, uafhængig mærkningsordning, som er finansieret af Industriens Fond, og som DI, Dansk Erhverv, SMV Danmark og Forbrugerrådet TÆNK står bag med støtte fra Erhvervsstyrelsen. Initiativet henvender sig til alle virksomheder i Danmark, store som små

Der er en masse gode råd og vejledning rundt omkring, men det kan være svært at gennemskue, hvad der passer til netop din virksomhed. D-mærket en ordning, der giver dig svaret på, hvad du har brug for, fastslår Morten Rosted Vang, som er fagleder for digital ansvarlighed og sikkerhed i DI og medlem af styregruppen bag D-mærket.

Og med nye EU-krav til datasikkerhed på vej, kan det være en rigtig god idé for mange virksomheder at stifte bekendtskab med D-mærket. NIS2 – det såkaldte net- og informationssikkerhedsdirektiv – vil medføre en række skærpede krav til alle virksomheder og organisationer, der tjener en væsentlig funktion i samfundet – herunder transportsektoren.

Hvis man tager D-mærket, så opfylder man lige nu det, som vi ved om minimumskravene. Det betyder, at man vil kunne komme på forkant og være godt på vej til at håndtere NIS 2-direktivet, inden det træder i kraft, lyder det fra Morten Rosted Vang og fortsætter:
Det er også et markedsføringsredskab i forhold til at vise kunder, leverandører, forbrugere og andre samarbejdspartnere, at her er der styr på tingene, og at man lever op til principperne om ansvarlig dataanvendelse. Morten Rosted Vang, Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

Hvis du mener, at din virksomhed allerede har styr på sin it-sikkerhed, så kan man få det bekræftet gennem den gratis selvevalueringsproces, der er tilgængelig via D-mærkets hjemmeside.

Relateret indhold