Jon Norddahl
20.02.23 ATL Nyheder

Stor interesse for vejgodstransporten til DM i Skills

Dette års DM i Skills var på mange måder en stor succes ikke mindst for transport- og logistikvirksomheden ØSG A/S, der fik en ny kvindelig praktikant, der brænder for at blive chauffør indenfor vejgodstransport.

Da DM i Skills i forrige uge løb af stablen i Fredericia, var interessen for chaufførfaget i år ganske stor. Det fortæller Jessie Thisgaard, der er driftskoordinator hos ØSG A/S, der oplevede, at mange af de unge besøgte lærepladsstanden for at blive klogere på vejgodstransporten.

Der var rigtig godt gang i Skills i år. Vi talte med mange unge mennesker i alle aldre, der virkede meget interesserede i chaufførfaget, fortæller Jessie Thisgaard og fortsætter:
Vi var jo så heldige at møde Rebecca derude, og vi blev enige om, at hun skulle i praktik hos os, hvor hun starter i uge 13, siger hun

Og interessen for chaufførfaget blandt kvinder er blevet stadigt større de senere år, fortæller Jessie Thisgaard.

Vi oplever, at flere unge piger får øjnene op for, at de naturligvis også kan køre lastbil, og at chaufførlivet sagtens kan hænge sammen med familie og børn. Vi samarbejder tæt med Fredericia Kommune og skolerne om at sprede det budskab, så også forældrene ændrer deres opfattelse af, hvad chaufførfaget kan, siger hun.
Forældrene har ofte en opfattelse af, at man kun skal blive chauffør, hvis ikke man kan blive andet. Men det er meget langt fra sandheden. Der er en uddannelse, der skal bestås, man skal møde til tiden og være en god kollega, og forældrene skal acceptere, at det er en rigtig god og fornuftig karrievej at gå, siger Jessie Thisgaard.

Også branchedirektør i ATL, Lars William Wesch kan genkende de fordomme, som branchen ofte bliver mødt af.

Der er helt klart nogle fordomme, der skal nedbrydes, og jeg synes heldigvis, at vi er godt på vej. Det er lige præcis derfor, at DM i Skills er så vigtigt. Det er et udstillingsvindue, hvor branchen kommer helt tæt på tusindvis af unge mennesker, siger han og understreger, at også tæt dialog med både kommuner og skoler, sådan som ØSG gør, er helt nødvendigt for, at endnu flere unge mænd og kvinder vælger chaufførfaget til. Lars William Wesch, Branchedirektør

Relateret indhold