20.03.23 ATL Nyheder

Antallet af transportlærlinge slår rekord

Sidste år blev der indgået 948 nye lærepladsaftaler i transportbranchen. Flere end nogensinde før. Og lærlinge er da også en god rekrutteringsstrategi, lyder det fra Urbaser A/S.

Mens 2022 på flere måder blev et år med modvind for transportbranchen med inflation og forsyningskrise m.m., var der omvendt kraftig rygvind, når det kom til at finde nye hænder til branchen.

I hvert fald blev der sidste år indgået et rekordhøjt antal lærepladsaftaler for vejgodstransportlærlinge ifølge tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I alt blev der givet hånd på 948 nye lærepladsaftaler - en stigning på 141 fra 2021. Og hele 247 flere end i 2018.

Flere lærlinge er et tema, som vi sammen med blandt andre 3F Transport og Transportens Udviklingsfond (TU) har arbejdet med gennem flere år. Så det er en rigtig god nyhed, at den positive udvikling i antallet af lærlinge ser ud til at fortsætte opad, siger branchedirektør i ATL, Lars William Wesch.

Han fortsætter:

Men æren for det her tilfalder jo især de mange transportvirksomheder og ATL medlemmer, der vælger at påtage sig et samfundsansvar og er med til at sikre, at vi også i fremtiden er hænder nok i vores branche.

Lærlinge bliver i virksomheden

Urbaser A/S er en af ATL’s medlemsvirksomheder, der har valgt at satse på lærlinge som led i deres rekrutteringsstrategi.

Vores lærlinge skaber rigtig meget værdi for os og de fleste vælger heldigvis at fortsætte i virksomheden, når de afslutter deres uddannelse, indleder Urbasers HR-chef, Kasper Carstensen, der for tiden har 20 lærlinge gående.
Overordnet set er vi jo glade for at have faguddannede medarbejdere, og det får vi blandt andet ved at tage lærlinge ind. Samtidig ser vi det også som noget helt naturligt at påtage os et samfundsansvar, der sikrer næste generation i branchen.

Overvejer din virksomhed at tage lærlinge? Få råd og vejledning af Dansk Industris lærepladsfællesskab: DI Lærepladsfællesskabet | Fri adgang | Over 1000 virksomheder - DI (danskindustri.dk) og hos Transportens Udviklingsfond: Lærlinge og rekruttering - Transportens Udviklingsfond (tu.dk)

Relateret indhold