SkillsDenmark.dk
20.03.23 ATL Nyheder

Efter Skills: Syddanmark vilde med erhvervsuddannelser

Undersøgelse fra Epinion viser, at både unge og forældre er bedre stemt for erhvervsuddannelserne efter DM i Skills.

Det er ikke bare fest og farver, når danmarksmesterskabet for lærlinge, det såkaldte DM i Skills, løber af stablen.

Det viser tal fra Epinion, der har spurgt unge og forældre i Region Syddanmark om deres holdning til erhvervsuddannelserne (EUD) før og efter den årlige event, hvor lærlinge og uddannelser viser sig frem.

Måske mest opsigtsvækkende er det, at 30 procent flere unge siger, de nu overvejer en erhvervsuddannelse efter årets event i Messe C i Fredericia.

Det viser, hvor vigtigt det er, at vi når ud til unge og deres forældre og får styrket erhvervsuddannelsernes image, så de forstår de mange muligheder, der ligger i en erhvervsuddannelse, herunder en uddannelse i vejgodstransporten, siger Michael Boas Pedersen, der er chefkonsulent i Dansk Industri og næstformand i SkillsDenmark.

30 procents stigning

Før DM i Skills var hver tredje ung mellem 16 og 30 år i Region Syddanmark ”enig” eller ”helt enig” i, at de kunne overveje en erhvervsuddannelse. Men nu - efter DM i Skills i Fredericia - er andelen steget til 42 procent. En stigning på hele 30 procent.

Samme udvikling gælder gruppen af forældre til unge mellem 12-20 år. Før DM i Skills var halvdelen af forældrene ”enige” eller ”helt enige” i, at de ville anbefale deres barn at læse en erhvervsuddannelse (EUD). Efter danmarksmesterskaberne er tallet steget til 65 procent.

Vi kommer igen næste år

Tallene glæder også ATL’s branchedirektør, Lars William Wesch, der selv deltog i messen på den stand, som ATL og Transportens Udviklingsfond havde stablet på benene.

Det viser, at det betaler sig at være synlig og benytte hver en mulighed for at tale branchen op. Derfor tør jeg også godt love, at vi selvfølgelig er med igen næste år, siger Lars William Wesch.

Læs mere om DM i Skills på www.skillsdenmark.dk

Relateret indhold