Thurah Transport, her repræsenteret af Sofie og Jimmy, til jobmesse i Brøndbyhallen. Foto: ATL

25.09.23 ATL Nyheder

Branchen på talentjagt i Brøndbyhallen

Flere af ATL’s medlemmer brugte den store jobmesse i Brøndbyhallen til at vise sig frem og måske finde den næste dygtige lærling eller godschauffør.

Dygtige hænder og hoveder kommer ikke af sig selv. Det er efterhånden en kendt sag i transportbranchen, der ligesom mange andre hjørner af det danske samfund er udfordret af lav ledighed, små ungdomsårgange og yngre generationers krav og forventninger.

Derfor er det bare om at vise sig frem, når lejligheden byder sig.

Det tilbud havde en hel stribe ATL-medlemmer valgt at tage imod i torsdags, da DEKRA afholdt en af sine halvårlige jobmesser for transportområdet i Brøndbyhallen på Københavns vestegn.

Foran indgangspartiet til Brøndbyhallens grå beton havde SCT parkeret en af virksomhedens karakteristiske tipvogne i fuld losseposition, mens Thurah Transport havde opstillet en af sine største kranbiler, der, sammen med en række andre køretøjer fra de mange udstillere, var med til at vise de besøgende nogle af de mulige jobveje i branchen.

Mellem roll-ups og balloner

Inden døre havde repræsentanterne fra virksomhederne taget opstilling i den langstrakte foyer. I et virvar af balloner, roll-ups, slogans og skåle med popcorn og slik stod de klar til at møde de mange unge, men også de forholdsvis mange velvoksne gæster, der havde slået vejen forbi for at høre om alt fra lærlingepladser og chaufførstillinger til mulighederne for jobskifte, løn- og arbejdsvilkår og meget andet.

David Sørensen, der er afdelingsleder i Urbaser, havde også taget opstilling. Både for at ”vise farverne”, men også for måske at være heldig at finde en ny dygtig lærling i bunken, når dagen var omme.

Godt nok er vi forbi vores peakperiode, der er her om sommeren, men messen giver os en mulighed for at møde nogle af vores erhvervspraktikanter igen og mange af de andre interesserede, sagde David Sørensen.
Og er vi heldige er der måske også en kommende lærling imellem, lød det håbefuldt fra afdelingslederen, der halvvejs gennem dagen havde høstet 20-25 navne og telefonnumre på personer, der var interesserede i arbejdet som skraldemand.

Et kort popcornkast fra Urbaser havde Thurah Transport taget opstilling, der var repræsenteret af HR- og kommunikationsansvarlig Sofie Mouritsen og Jimmy Løf, en af virksomhedens mest garvede kræfter.

Jeg tror, vi har 3-4 gode kandidater i mellem dem, vi har talt med indtil nu, men som sådan står vi ikke akut og mangler chauffører. Men vi ved godt, hvordan det pludselig kan ændre sig, og så er det altid vigtigt at vise flaget, så folk husker os, siger Sofie Mouritsen.

Relateret indhold