Branchedirektør i ATL - Transportens Arbejdsgivere, Lars William Wesch, opfordrer medlemmerne til at indstille kandidater til årets prisuddeling.

15.05.24 ATL Nyheder

Den gode læreplads

Der skal som bekendt to til tango, og tilsvarende skal der også to parter til at sikre et vellykket lærepladsforløb. Dem er der heldigvis mange af i transportbranchen.

Og vi kan endda glæde os over vækst både i antal lærlinge i branchen generelt og vækst i andelen af kvindelige lærlinge, som nu er oppe på 10 pct.

Målet er imidlertid ikke kun at sikre mange uddannelsesaftaler, men også at nedbringe det stigende antal frafaldne, vi desværre har oplevet i de senere år.

Det var en af grundene til, at ATL - Transportens Arbejdsgivere sidste år indstiftede Transportens Lærepladspris, som netop skal hylde den virksomhed, som gør en særlig indsats for at skabe vellykkede forløb for transportlærlinge.

Selvfølgelig handler det om at kunne forvente noget af lærlingene og stille krav, men det handler også om at afstemme forventningerne og skabe gode rammer f.eks. ved brug af mentorer. 

Vi har heldigvis mange succesfulde lærlingehistorier, som kan gøde jorden for, at nye unge kigger i retning af vores branche.

Nu kan din virksomhed bidrage med endnu en historie ved at indstille kandidater til årets Transportlærling (Indstil her). Og hvem ved: Måske bliver din virksomhed selv indstillet til Transportens Lærepladspris 2024.

Relateret indhold