Heine Schultz

29.05.24 ATL Nyheder

Heine har haft sidste "skoledag"

Over 1.000 ture med Job i Transports roadshow blev det til for Heine Schultz, der om nogen har været med til at udbrede budskabet om transportbranchens jobmuligheder. Nu har han sat punktum for et arbejdsliv, der især har været drevet af glæden ved at lære fra sig.

Da afgangselever landet over for nyligt fejrede sidste skoledag med karamelkast og vandkamp, var det næsten samtidig også sidste skoledag for en af Job i Transports trofaste folk, der på nær nogle få måneder har været med siden opstarten i 2016.

Efter otte år med Job i Transports roadshow har Heine Schulz nu valgt at gå på pension og dermed sætte et foreløbigt punktum for et langt arbejdsliv, der i de senere år er gået med at introducere tusindvis af unge til transportbranchen.

Her har han brugt sit lune gemyt og store erfaring fra branchen til at få de unge til at mærke efter, om transportbranchen kunne være noget for dem.

- Når vi ser, at et skolebesøg vækker et lys i en ung, der ikke vidste, hvad han og hun gerne ville, er det jo bare det hele værd, fortæller Heine.

Fra Hammel til Darfur

Som ung startede han på merkonomuddannelsen, før han valgte at stoppe og bytte det ud med førersædet i en taxa. Hyrevognen måtte dog snart vige til fordel for førerpladsen i en af busserne i Hammelområdet før han senere valgte at blive kørende rejseleder for Thinggaard rejser.

-       - Jeg har altid holdt meget af at køre bus. Man kommer ud og ser noget og så kan jeg godt lide kontakten med passagerne.

I 1991 fik han papir på sine faglige og pædagogiske evner, da han blev færdiguddannet som AMU faglærer. Evner, der både før og siden har været stor rift om.

- Det bedste er, at lære fra sig og give så meget af sig selv, at den næste bliver bedre end én selv. Det har altid været min læresætning.

De evner fik han også brug for, da han i en længere årrække fra 1991 blev udsendt af FN til verdens brændpunkter. Det blev blandt andet til flere ture til ex-Jugoslavien og Darfurprovinsen i Sudan, hvor han fik ansvaret for at uddanne lokale lastbilchauffører, så nødhjælpen kunne komme ud til de mange sultende.

-    - Det var et rigtig spændende arbejde, der var afgørende for, at de mange tons nødhjælp også kunne komme ud og gøre gavn, husker Heine.

Lige én dag til…

En dag for otte år siden ringede Heines ven, Magnus Købke. Han manglede en fast mand på det nystartede roadshow, som blandt andet finansieres af medlemmerne i ATL - Transportens Arbejdsgivere og 3F via TU-fonden.

Heine takkede hurtigt ja, og siden har den ene uge taget den næste. I alt er det blevet til over 1.000 ture med roadshowets rullende undervisningslokale og indbyggede lastbilsimulator, der har gæstet snart sagt enhver skole, erhvervsakademi og kræmmermarked i landet – ja sågar en række fængsler og arresthuse.

Selvom Heine nu har valgt at blive pensionist, har han til efteråret alligevel sagt ja til en dag om ugen med roadshowet, så hans efterfølger får en god indkøringsperiode. De andre ugedage vil han så bruge på sin hustru, deres tre plejebørn og sin elskede Harley-Davidson.

Dermed har landevejene endnu ikke set det sidste til Heine.

Relateret indhold