Bilbranchen Analyser

Markedsoverblik for juli: Premium-mærkerne vinder markedsandele

Antallet af nye personbiler i juli måned var en anelse højere end væksten år-til-dato. Det sker samtidig med at premium-bilmærkerne vinder markedsandele.

Der blev indregistreret 16.713 nye personbiler i juli i år, hvilket er 1,6 pct. flere end samme måned sidste år. Samlet set er der år-til-dato indregistreret 1,2 pct. flere nye personbiler sammenlignet med sidste år.

Premium-mærker Mercedes, Audi, BMW og Volvo stod for 17,2 pct. af alle nye indregistreringer i juli. År-til-dato har de fire premium-mærker en markedsandel på over 15 pct. Dermed ser premium-mærkerne fortsat ud til at erobre markedsandele.

Region Hovedstaden stod i juli måned for 43 pct. af totalmarkedet. I regionen steg antallet af nye personbiler ca. seks pct., imens de øvrige regioner oplevede en tilbagegang. I juli var der i Region Hovedstaden to premium-mærker i top 3 - det er også tilfældet set over en periode på 12 måneder. Det er erhvervsmarkedet, som bidrager til fremgangen i nyregistreringerne. I juli steget antallet af nye personbiler indregistreret til erhverv med 12 pct. Erhvervsleasing steg 14 pct. Næsten hver tredje nye personbil, som blev erhvervsleaset i juli var ét af de fire premium-mærker. I juli faldt privatmarkedet samlet set (inkl. privatleasing) med ca. fire pct. i forhold til samme måned året før. Det er til trods for, at privatleasing steg med mere end en tredjedel.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold