Bilbranchen Analyser

Markedsoverblik: Dobbelt så mange grønne bilmærker i et presset bilmarked

Bilsalget faldt 18 pct. i oktober i forhold til samme måned året før. Salget af nye biler til erhverv og private kunder er ramt lige hårdt. Men både udbud og salg af el- og plug-in hybridbiler vokser markant.

Bilsalget på lavt blus
I alt blev der indregistreret 15.071 nye personbiler i oktober 2020. Det svarer til et fald på 18 pct. i forhold til oktober 2019. I top-10 havde fem bilmærker samlet set en fremgang i oktober på 6 pct. og fem bilmærker en samlet tilbagegang på 28 pct. i forhold til oktober sidste år. Bilsalget udviklede sig dog regionalt meget forskelligt, og dykket varierede mellem 8 pct. i Region Nordjylland og 28 pct. i Region Midtjylland.

El- og plug-in hybridbiler udgør 18 pct.
Der blev i oktober indregistreret 2.720 nye el- og plug-in hybridbiler. Det er 263 pct. flere end i oktober 2019. Dermed var knap hver femte nye personbil i oktober en el- og plug-in hybridbil. Udbudssiden er samtidig vokset markant. I alt er der i oktober kommet næsten 50 nye bilmodeller på ren el- eller plug-in hybrid-teknologi, som ikke var indregistreret i oktober sidste år. Kunderne til el- og plug-in hybridbiler har nu 33 bilmærker at vælge imellem. Det er næsten dobbelt så mange i forhold til oktober sidste år, hvor der var 17 valgmuligheder.

Både privat- og erhvervsmarkedet dykker 18 pct.
I oktober blev der indregistreret 18 pct. færre nye biler til private bilkunder og 18 pct. færre til erhvervskunder i forhold til oktober 2019. Efter det voldsomme dyk i bilsalget under coronaudbruddet i foråret havde privatmarkedet ellers oplevet fire måneder med vækst i forhold til samme periode året før. Egentlig har antallet af nyregistreringer til erhvervskunder udviklet sig stabilt med omkring 6.500 nyregistreringer om måneden siden juni i år, men i forhold til samme måneder året før er det samlet set væsentligt lavere.

Fra januar til og med oktober i år er der på tværs af regionerne indregistreret ca. 18 pct. færre nye personbiler end i samme periode sidste år. De 18 pct. dækker over et fald på 12 pct. i antallet af nye biler indregistreret til private bilkunder, samt et fald på 27 pct. blandt erhvervskunderne.

De større bilsegmenter er faldet mest
De nye mindre biler i segmenterne mikro, lille og lille SUV udgjorde 45 pct. af alle nyregistreringer i oktober. I årets første ti måneder er antallet af nye mindre biler faldet 10 pct. i forhold til samme periode sidste år. De større bilsegmenter er faldet 24 pct.

Ni bilmærker i top 10 har færre private bilkøbere
I oktober måneds top-10 var det kun det franske bilmærke, Peugeot, som havde flere nye private bilkøbere i forhold til samme måned året før. De ni øvrige bilmærker oplevede tilsammen et fald i bilsalget til private kunder på 28 pct. Godt 30 bilmærker solgte flere el- og plug-in hybridbiler. Kun Tesla og Jaguar indregistrerede i oktober færre nye el- eller plug-in hybridbiler sammenlignet med oktober sidste år.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold