Bilbranchen Analyser

Markedsoverblik: Bilsalg er slået 11 år tilbage

Bilsalget falder mere og mere. 44 pct. er antallet af nyregistreringer nede med i forhold til gennemsnittet for april måned i de seneste fire år. Alle større bilmærker oplever fald, og bilsalget til erhverv styrtdykker. De små bilsegmenter går mindst tilbage, og privatleasing opfører sig mest stabilt.

I alt blev der indregistreret 10.201 nye personbiler i april 2020. Det er det laveste antal for en april måned siden 2009. Antallet af nye personbiler endte med et fald på 44 pct. i forhold til gennemsnittet for april i de fire forudgående år (april 2016-2019). Dermed er bilsalget i april forværret i forhold til marts, hvor en tilsvarende referenceperiode (marts 2016-2019) gav et fald på 31 pct.

Alle bilmærker med en markedsandel over 1 pct. oplevede i april et fald i antallet af nyregistreringer i forhold til samme måned året før.

Bilsalget til erhverv styrtdykker
I april blev der indregistreret 22 pct. færre nye biler til private bilkunder og 57 pct. færre til erhvervskunder i forhold til april sidste år. Antallet af nye personbiler til privatleasing faldt mere beskedent med kun 5 pct. i perioden.

Mere end hver fjerde private kunde (27 pct.), som fik indregistreret en ny personbil i april, valgte at lease den. Dermed er leasingandelen på privatmarkedet historisk høj for en april måned (ca. 3,2 procent point over seneste rekord fra april 2017). I absolutte tal var antallet af nye privatleasingaftaler i april i år dog ca. 500 færre end i april 2017.

Små biler udgør mere end halvdelen
Ser man bort fra nichesegmenterne, blev der indregistreret færre nye biler på tværs af alle bilstørrelser (også af SUV'erne). Antallet af nye små SUV'er faldt relativt set mindst (-4 pct.) og mellemklassebilerne mest (-54 pct.). Segmenterne mikro, lille og lille SUV udgjorde 51 pct. af nyregistreringerne i april 2020. De små segmenter har ellers måned for måned befundet sig under 50 pct. siden september 2017 (op til bilafgifterne blev ændret).

Ni pct. er nye el og plug-in hybridbiler
Der blev indregistreret 904 nye el og plug-in hybridbiler i april. Det svarer til knap ni pct. af alle nyregistreringer i måneden. Dermed er andelen af nye el og plug-in hybridbiler mere end fordoblet i forhold til samme måned året før. Til gengæld er antallet i april næsten halveret i forhold til marts, og for første gang i fem måneder altså under 1.000 nyregistreringer.

Kilde: Bilbranchens markedsoverblik er lavet på baggrund af tal fra Bilstatistik.dk

Foto: Colourbox
Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold