Bilbranchen Analyser

Markedsoverblik: Hybridbiler løfter bilsalget

Endelig stiger bilsalget igen efter nogle barske måneder med historisk store dyk. Der er nu fremgang på tværs af regionerne, men jyderne har mest medvind. Løftet skyldes især et exceptionelt salg af især mindre plugin hybrid-varianter og flere private bilkunder.

Bilsalget steg for første gang i år. Juli blev den første måned i år, hvor bilsalget steg i forhold til samme måned sidste år. I alt blev der indregistreret ca. 19.000 nye personbiler i juli 2020. Det er ca. 2.300 flere sammenlignet med juli sidste år, svarerende til en stigning på 13,4 pct. Midt- og Nordjylland oplevede de største regionale stigninger. Antallet af nyregistreringer var henholdsvis 22 pct. og 23 pct. højere end i juli 2019.

I årets første syv måneder er der på tværs af regionerne indregistreret ca. 23 pct. færre nye personbiler end i samme periode sidste år. Det dækker over et fald på 27 pct. i antallet af nye mellemklassebiler og opefter, samt et fald på 17 pct. blandt de mindre biler.

Privatmarkedet retter sig hurtigere end erhvervsmarkedet
I juli blev der indregistreret 24 pct. flere nye biler til private bilkunder og 2 pct. færre til erhvervskunder i forhold til juli 2019. Antallet af nye personbiler til privatleasing steg 39 pct. i perioden, og udgjorde 25 pct. af indregistreringerne på privatmarkedet.

Flere, men mindre biler
Segmenterne mikro, lille og lille SUV udgjorde 52 pct. af nyregistreringerne i juli 2020. Det er næsten 10 procent point højere end i juli 2019. I alt blev der indregistreret næsten 40 pct. flere nye mindre biler (mindre end mellemklasse) end i juli sidste år. Antallet af mindre SUV’er steg næsten 150 pct. Omvendt faldt antallet af nye biler i mellemklassen eller større i juli ca. 5 pct. i forhold juli sidste år. I samme periode blev der i erhvervssegmentet indregistreret ca. 15 pct. færre nye biler fra mellemklassen og opefter.

Grønne teknologier når ny milepæl
Der blev indregistreret over 3.000 nye el- og plugin hybridbiler i juli, hvilket er ny rekord. Det er ca. 2.500 flere end i juli sidste år eller næsten seks gange så mange. Dermed overgik væksten i antallet af nye el- og plugin hybridbiler væksten i totalmarkedet på 2.300 nye personbiler. Hver fjerde nye bil købt af private bilkunder var en el- og plugin hybrid.

Ford Kuga stormer frem
Bilmærket Ford opnåede den højeste markedsandel på ca. 12 pct. Tre ud af fire af mærkets 2.216 nye indregistreringer var en plugin hybrid. Mitsubishi fordoblede også næsten sin markedsandel. Af bilmærkets 161 nyregistreringer i juli var 151 Mitsubishi Outlander plugin hybrid.

Foto: Colourbox
Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold