Bilbranchen Analyser

Markedsoverblik: Bilsalget er næsten halveret udenfor Hovedstaden

34 pct. færre nye personbiler i februar i år i forhold til samme måned sidste år. Leasing fylder langt mere og premium-bilmærker har medvind. Regioner uden for Hovedstaden er år-til-dato tæt på halveret.

I alt blev der indregistreret 9.912 nye personbiler i februar 2021. Det er et fald på 34 pct. i forhold til februar 2020. Faldet var mindst i Region Hovedstaden (21,6 pct.) og størst i Region Midtjylland (45,3 pct.).

I årets første to måneder er antallet af nye indregistreringer faldet 40 pct. på landsplan i forhold til samme periode sidste år. Der er dog tale om store regionale forskelle, idet faldet i Region Hovedstaden relativt set kun var 27 pct. sammenlignet med fald på mindst 47 pct. i de fire øvrige regioner i forhold til samme to måneder året før.

Foto: Colourbox

Privatmarkedet er hårdest ramt
I februar blev der indregistreret 42 pct. færre nye biler til private kunder og 21 pct. færre til erhvervskunder i forhold til februar 2020. Dermed var faldet på privatmarkedet det dobbelte af faldet på erhvervsmarkedet. Ser vi på privatmarkedet, var der i februar 49 pct. færre, der havde købt ny bil og 12 pct. færre, der havde leaset ny bil i forhold til samme måned året før.

Leasing udgjorde i februar 32 pct. af privatmarkedet, hvilket er en historisk høj andel. Samlet set var mere end hver anden nye bil i februar leaset, hvilket er tæt på rekord, og ikke set før på den tid på året.

Hver sjette nye bil er opladelig
Der blev i februar indregistreret 1.709 nye el- og plug-in hybridbiler. Salget fordelte sig på 347 nye rene elbiler og 1.362 nye plug-in hybridbiler. Det er ca. 150 færre nye rene elbiler, men samlet set ca. 600 flere i forhold til samme måned året før.

Dermed var hver sjette nye personbil i februar enten en el- eller plug-in hybridbil, hvilket er omtrent på niveau med gennemsnittet i 2020. Dog er andelen faldet i forhold til januar i år, hvor hver femte kunne oplades med kabel, og i forhold til december sidste år, hvor det var hver tredje.

Premium-bilmærkerne har fremgang
Der blev i februar indregistreret fire pct. flere nye Audi, BMW, Mercedes-Benz og Volvo i forhold til samme måned året før (øvrige bilmærker havde 40 pct. færre). De fire premium-bilmærker, som oftest leases og kan have lidt længere leveringstider, øgede deres samlede andel af alle nye indregistreringer markant fra 16 pct. i februar sidste år til 26 pct. i februar i år. To premium-bilmærker blandede sig i toppen over flest nye indregistreringer i februar. Mercedes-Benz og BMW blev henholdsvis nummer tre og fire.

Næsten tre ud af ti nye el- eller plug-in hybridbil i februar var fra et af de fire premium-bilmærker. I samme måned sidste år var det kun en ud af fjorten.

To bilsegmenter klarede sig godt
Antallet af nye SUV'er i mellemklassen (Ford Kuga, Mercedes-Benz GLB mv.) steg i februar ca. 22 pct. i forhold til samme måned året før. Premium-segmentet (Audi A6, Mercedes-Benz E-klasse mv.) steg 19 pct. De øvrige segmenter med mindst 200 indregistreringer faldt over 30 pct.

Du kan læse mere om udvikling i bilsalget for dine mærker i dine områder i Bilbranchens Markedsoverblik.
Bilbranchens Markedsoverblik er lavet på baggrund af tal fra Bilstatistik.dk.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold