Bilbranchen Analyser

Nyt Tendens: Corona-krisen vil trække dybe spor i bilbranchen

Når vi er på den anden side af den igangværende corona-krise, vil der være sat dybe spor i den danske bilbranche. Foreløbige tal viser allerede alvorlige tegn på tilbagegang i både nybilsalget og eftermarkedet, og flere konsekvenser af krisen vil vise sig i den nære fremtid.

Corona-krisen har påvirket nybilsalget så meget i første kvartal, at branchen oplevede en tilbagegang på 26 pct. i forhold til første kvartal sidste år. Det svarer til ca. 17.400 færre indregistrerede nye biler i årets første tre måneder i forhold til samme måneder i 2019.

Samtidig er store dele af bilfabrikkerne i Europa lammet, og det må forventes, at der vil være forsinkelser på både nye biler og reservedele i de kommende måneder. Læs mere om corona-krisens tidlige konsekvenser for bilbranchen i den nye udgave af Bilbranchens konjunktur- og brancheanalyse Tendens april 2020.

Et lille lys blandt de mange mørke skygger over branchen er, at det gik fremad med salget af el- og plug-in hybridbiler i første kvartal i år i forhold til tidligere års første kvartal. Samlet set udgjorde disse to biltyper ni pct. af nybilsalget i første kvartal – for blot fire år siden udgjorde de kun 0,4 pct. af nybilsalget i første kvartal.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold