Bilbranchen Analyser

Ny analyse om grønne biler viser bedre balance i udbud og efterspørgsel

Mere end hver fjerde indregistrerede nye personbil i første halvår var opladelig. På bare fem år er grønne bilers andel således steget fra 0,2 pct. til 27 pct. Det viser Bilbranchens nye konjunktur- og brancheanalyse, Tendens, der har kigget på bilsalget i årets første seks måneder.

På bare fem år er grønne personbilers andel steget fra 0,2 pct. til 27 pct., og alene det seneste år er andelen af grønne personbiler tredoblet. Det skyldes bl.a. et øget udbud af grønne bilmodeller, men også de nye bilafgifter kan tilegnes en del af æren for den positive grønne udvikling i nybilsalget.

Fotokredit: Colourbox

Bilbranchens nye udgave af Tendens er dykket ned i bilbranchens udvikling og tendenser det seneste halve år, hvor nybilsalget så småt er ved at være af med coronatømmermændene. Idet januar og februar måneder i år var præget af lukkeskilte hos landets bilforhandlere, gav de to måneder helt naturligt en sløv start på nybilsalget.

Fra marts og frem er nybilsalget imidlertid kommet godt i gang igen, og første halvår endte med en stigning på otte pct. i forhold til samme halvår 2020. Især erhvervsmarkedet har haft det godt i årets første seks måneder, idet der blev indregistreret ca. 34 pct. flere nye personbiler til virksomhederne i første halvår af i år i forhold til samme periode sidste år.

Denne positive udvikling kan bl.a. tilskrives, at mange virksomheder ikke investerede det forventede i nyt materiel – herunder i nye køretøjer – som branchen havde været vant til. Dette er nu vendt, og erhvervsvirksomheder hen over en bred kam tør igen forny deres bilflåder, hvilket er smittet positivt af på nybilsalget i årets første seks måneder.

Den positive stemning blandt erhvervsvirksomheder mærkes også i den tunge del af branchen. Her er både varebil- og lastbilsalget igen stigende, selvom der stadig er et stykke vej tilbage til tiden før corona. Dog er der historisk høj aktivitet med de danske lastbiler på vejene, hvilket kan smitte positivt af på lastbilbranchens eftermarked.

Læs meget mere om både det nationale og internationale salg af nye person-, vare- og lastbiler i det nye Tendens juli 2021.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold