online Webinar

Webinar om agentmodeller med ICDP

Bilbranchen inviterer til endnu et webinar om agentmodeller, denne gang med den engelske tænketank, ICDP. På webinaret vil medlemmer få indsigt i forskellige former for agentmodeller, indvirkningen på forhandlernes indtjeningsevne samt gode råd til fokusområder, forhandlere skal være opmærksomme på ved indgåelse af kontrakt som agent.

Webinaret er overstået

Afspilning af webinar kræver medlemsskab af: BSC Bilbranchen

Login her

Præsentation

The Agency Model in Practice
Foto: Colourbox

Flere bilproducenter arbejder med planer for direkte salg til kunder. I modellen fungerer bilforhandlere ikke længere som forhandlere af et bilmærke men som agenter (se: Vil salgsagenter erstatte forhandlerne?). Bilproducenterne er tiltrukket af denne model med mere direkte salg til kunderne, fordi de derved kommer tættere på kunderne og deres data, de kan bestemme priserne og de kan holde deres produkter eksklusivt uden for de store onlineplatforme.

For forhandlerne har de nye distributionsmodeller bl.a. den fordel, at omkostninger og risiko minimeres, der er færre administrative byrder og et forretningsgrundlag, som er mindre følsomt overfor kriser. På den anden side vil ulemperne for forhandlerne være, at de delvist må opgive deres uafhængighed, måske på sigt vil opnå en lavere indtjening og blive afhængige af leverandørens evne til at planlægge og styre salget.

Bilbranchen gennemførte den 26. marts et webinar med konsulentvirksomheden Accenture (se eller gense webinar her). Denne gang vil tænketanken ICDP fremlægge sine synspunkter på agentmodeller. Mere specifikt vil ICDP forholde sig til:

  • Hvilke elementer indgår i en agentmodel?
  • Hvordan vil agentmodeller blive påvirket af kommende EU-lovgivning?
  • Hvordan påvirker agentmodeller forhandleres indtjeningsevne?
  • Hvad skal forhandlere være opmærksom på ved indgåelse af kontrakter som agenter?
  • Hvilke agentmodeller vil blive rullet ud i forskellige europæiske lande?

Bliv klædt på til at forstå de scenarier, der netop nu er i gang, og som om kort tid også bliver aktuelle i Danmark. Webinaret er forbeholdt medlemmer af Bilbranchen. Bemærk, at webinaret foregår på engelsk.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

Facilitator

Marianne Torp Simony

Marianne Torp Simony

Sekretær

Praktisk ansvarlig og producer