Kom godt i gang med RPA – administrative robotter

RPA-software (Robotic Process Automation, eller Administrative robotter) kan reducere bilforhandlernes omkostninger og potentielt øge arbejdsglæden ved at automatisere 'simple', gentagne og trivielle administrative processer, som i dag håndteres manuelt.

RPA-teknologien er velafprøvet med gode erfaringer fra en lang række brancher. Der eksperimenteres også i bilbranchen, og det er ikke raketvidenskab, men snarere avanceret Excel med gode muligheder for support.

Bilbranchen ønsker at hjælpe medlemmerne ved at øge kendskabet til RPA-software. I efteråret 2020 gennemførte Bilbranchen derfor i samarbejde med DI Virksomhedsudvikling og støttet af Industriens Fond et pilotforløb hos fire medlemsvirksomheder for at afdække potentialet i at indføre RPA i forhandlerleddet.

Pilotvirksomhederne har i forløbet identificeret potentiale i at automatisere flere forskellige administrative processer, eksempelvis vognfakturering og bankafstemning. Den forventede lønsomhed varierer og afhænger blandt andet af interne processer, data, valg af it-systemer og kompetencer i den enkelte virksomhed. De foreløbige resultater peger eksempelvis på, at der alene i processen med vognfakturering kan spares op til én time pr. ny bil solgt.

Her på sitet kan du læse mere om, hvad RPA er, og erfaringerne fra pilotforløbet. Du kan også hente en quick-guide til, hvordan du som forhandler kommer godt i gang med at indføre RPA i virksomheden. Alle interesserede kan også tilmelde sig RPA-webinaret, og senere bliver der mulighed for, at medlemmer af Bilbranchen kan tilmelde sig et kursus i RPA målrettet forhandlerleddet.

Bilhuset Elmer A/S er en af fire pilotvirksomheder i Bilbranchens RPA-forløb. I denne video fortæller Pernille Trebbien, som er forretningsdirektør hos Bilhuset Elmer A/S, om hvad de fik ud af forløbet, og hvad de har af forventninger til RPA-teknologien.

Bilbranchen
Webinar - Kom godt i gang med RPA

Bilbranchen afholdte den 8. april 2021 et webinar med DI Digital Forretningsudvikling om RPA. Hent inspiration i forhold til at komme i gang med indføre administrative robotter i din virksomhed.

Du kan nu se plancher fra webinaret samt se eller gense hele webinaret i dets fulde længde.

Se eller gense webinaret her.

Rapport – Kom godt i gang med RPA

Rapporten bygger på de indsamlede erfaringer i pilotforløbet. Den peger overordnet på, hvor administrative robotter har størst potentiale i forhandlerleddet og nogle muligheder for bedre udnyttelse af eksisterende it-systemer.

 

Samtidig anviser den, hvordan du som bilforhandler undgår nogle faldgrupper og kommer godt i gang med at indføre RPA-teknologi i virksomheden.

Rapport - Kom godt i gang med RPA

Quick-guide – Kom godt i gang med RPA

Quick-guiden er et redskab til bilforhandlere, som gerne vil i gang med at indføre administrative robotter i virksomheden. Her kan du finde en skabelon og få gode tips til, hvordan du kan designe et opstartsforløb i din virksomhed.

 

 

Kort sagt beskriver quick-guiden, hvordan du kan gribe opgaven optimalt an. Den anviser altså en metode til, hvordan du bruger virksomhedens ressourcer mest effektivt i forhold til at komme hurtigt og godt i komme godt i gang med at indføre administrative robotter.

Quick-guide – Kom godt i gang med RPA

Præsentation - Hvad er RPA?

De nye teknologier vælter ind over os, og med det stigende udbud og nye buzz words, som eksempelvis RPA, kan det være vanskeligt at gennemskue, om det kan betale sig at investere tid og ressourcer i teknologien, og ikke mindst hvordan man kommer i gang.

 

I pilotforløbet blev RPA-begrebet hurtigt jordnært for deltagerne. Denne præsentation folder RPA-begrebet lidt mere ud, peger eksempelvis på opgavetyper, som egner sig til administrative robotter.

Præsentation - Kom godt i gang med RPA

Fotokredit: DI Ledelse og Virksomhedsudvikling
Frederik Funder

Frederik Funder

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3572
  • Mobil +45 3166 3857
  • Send e-mail  
Peter Nyvang Lager

Peter Nyvang Lager

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3616
  • Mobil +45 2328 8365
  • Send e-mail