Getty Images
26.11.19 Bilbranchen Nyheder

Bøder til virksomheder efter kontrol af varebiler

Motorstyrelsen fortsætter sin kontrol af varebiler og har nu været i Storkøbenhavn. Omkring 60 procent af de standsede bilister manglede oplysninger på varebiler eller havde ikke deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden.

En række virksomheder modtager en bøde, efter Motorstyrelsen fredag og lørdag gennemførte en målrettet kontrol på henholdsvis Avedøre Havnevej i Hvidovre, Ballerup Boulevard i Ballerup og på Strandvejen ved Hellerup. Cirka 60 procent af de bilister, der i samarbejde med henholdsvis Vestegnens og Nordsjællands Politi blev vinket ind til siden, manglede oplysninger på siden af køretøjerne eller havde ikke deres registrerings- og afgiftsforhold i orden.

De fleste af sagerne handlede om, at virksomheder ikke havde påført deres CVR-nummer og firmanavn på siden af deres varebiler.

I forbindelse med vores målrettede kontroller i hele landet har vi flere gange set, at mange virksomheder glemmer at skrive CVR-nummer og firmanavn på siden af varebilerne. Derfor har vi iværksat en vejledningsindsats for at informere om reglerne. Det er vores opfattelse, at virksomhederne gerne vil følge reglerne, men at de simpelthen ikke er opmærksomme på dem. Underdirektør Jørgen Rasmussen fra Motorstyrelsen

Udover sager om manglende CVR-nummer og firmanavn handlede rapporterne blandt andet om regulering af privatbenyttelsesafgift, fri bil og leasingforhold, der skal undersøges nærmere.

Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold