10.04.19 Bilbranchen Nyheder

Firmakørsel i varebiler

Som vi tidligere har beskrevet, skal varebiler, som anvendes til firmakørsel, senest den 1. juli 2019 registreres hos Motorstyrelsen. Kravet gælder varebiler med en tilladt totalvægt på mere end 2.000 kg. og til og med 3.500 kg. Dette giver bøvl for varebilejer/brugerne.

Færdselsstyrelsen har i e-Boks udsendt brev til ejer/brugere af varebiler på mellem 2.000 og 3.500 kg. om at disse skal registreres til enten godskørsel for fremmed regning eller firmakørsel. Se eksempel i boksen nedenfor.

Færdselsstyrelsen har endvidere henvist til hjemmesiden varebilskrav.dk, herunder menupunktet varebilskrav.dk/QA om leasede varebiler.

Bilbranchen har overfor Færdselsstyrelsen påpeget de udfordringer det giver for de omfattede varebiler, der er leaset til formålet, og hvor kun ejerne af varebilen har mulighed for at genbestille en ny registreringsattest.

Dansk Byggeri, hvis medlemmer i stort omfang bruger varebiler til firmakørsel, har taget initiativ til at rejse sagen over for Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, som var de partier, der stod bag lovændringen.

Læs mere

DI og flere andre organisationer er medunderskriver på henvendelsen, som kan downloades her samt Færdselsstyrelsens brev til ejer/brugere af varebiler på mellem 2.000 kg. og 3.500 kg.

e-Boks tekst Åbent brev om firmakørsel
Nils Suhr Andersen
Skrevet af:

Nils Suhr Andersen

Nils Suhr Andersen

Nils Suhr Andersen

Chefjurist

  • Direkte +45 3377 3337
  • Mobil +45 2033 4573
  • E-mail nsa@di.dk

Relateret indhold