Colourbox
29.01.20 Bilbranchen Nyheder

Ny proces ved skrotning af køretøjer

1. januar 2020 begyndte Miljøstyrelsen at sende oplysninger om skrotning af køretøjer direkte til Motorregistret. Det medfører, at køretøjet låses i Motorregistret, så man ikke kan lave yderligere ændringer på det. Man kan heller ikke indregistrere køretøjet igen eller eksportere det.

Skrottede køretøjer bliver nu låst i Motorregistret med det samme
Miljøstyrelsen håndterer miljørigtig skrotning af køretøjer i Danmark samt udbetaling af skrotningsgodtgørelse. Når et køretøj fremover bliver skrottet i skrotsystemet, vil det øjeblikkeligt ændre status til ’skrottet’ i Motorregistret. Herefter kan man hverken registrere køretøjet igen eller eksportere det. Miljøstyrelsen deler informationen om skrotning med alle EU-lande, så det vil heller ikke være muligt at indregistrere køretøjet i andre EU-lande. Motorstyrelsen kan ikke ændre status på et skrottet køretøj.

Hvis køretøjet er skrottet ved en fejl
Den nye proces for skrotning af køretøjer er meget sikker, da både autoophugger og kunde skal godkende skrotningen. Antallet af fejl bør derfor være meget lav. Hvis et køretøj alligevel fejlagtigt bliver meldt skrottet, skal Miljøstyrelsen kontaktes på telefonnummer: 7254 4466. Da en skrotning ikke umiddelbart kan ophæves, må der forventes sagsbehandlingstid. Det skal kunne dokumenteres, at skrotningen er en fejl, eller at den af anden grund skal ophæves.

Allerede skrottede køretøjer
Motorregistret er blevet opdateret med oplysninger om allerede skrottede køretøjer tilbage fra midten af 2013. Miljøstyrelsen forventer, at oplysninger endnu længere tilbage vil blive overført løbende til Motorregistret. Disse køretøjer har ikke været låst i Motorregistret, efter at de blev meldt skrottet i Miljøstyrelsens system. Derfor har det været muligt at foretage handlinger i Motorregistret med køretøjer, selvom de officielt er indmeldt som skrottet i Miljøstyrelsens ”skrotningssystem”.

Skrottede køretøjer med status som registreret eller skrottet
Miljøstyrelsen og Motorstyrelsen undersøger i fællesskab på baggrund af udsøgninger, hvad der skal ske med de køretøjer, som står skrottet i Miljøstyrelsens system og samtidig står registreret eller eksporteret i Motorstyrelsens system.

Vær opmærksom på, at man kun kan få skrotningsgodtgørelse, hvis køretøjet er skrottet.

Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold