Fotokredit: Colourbox

25.11.20 Bilbranchen Nyheder

Man kan ikke komme udenom spamforbuddet ved at benytte en underleverandør

Fire virksomheder har betalt bøder for at sende elektronisk markedsføring gennem de såkaldte affiliate-netværk.

De fire virksomheder har brugt affiliate-netværk til at sende de ulovlige e-mails og sms’er. Et affiliate-netværk er et bureau, der samarbejder med flere underleverandører om at sende markedsføring ud til forbrugerne.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at de fire virksomheder hver især har haft et ansvar for, at forbrugere i strid med spamforbuddet modtog e-mails og sms’er med markedsføring fra virksomhederne. Virksomhederne kunne ikke dokumentere, at markedsføringen blev sendt efter samtykke fra modtagerne.

Det er virksomhedernes ansvar at sikre sig, at de forbrugere, de kontakter, har givet samtykke til at modtage markedsføring. Det ansvar kan virksomhederne ikke fralægge sig, selvom de betaler underleverandører for at stå for markedsføringen. Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen

Sådan er reglerne
Virksomheder må ikke rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post, f.eks. e-mail eller sms, med henblik på direkte markedsføring, medmindre modtageren har givet sit forudgående samtykke til det. Det følger af markedsføringslovens § 10, stk. 1.

Et samtykke til at modtage elektronisk markedsføring skal være udtryk for en frivillig, informeret, specificeret og utvetydig viljestilkendegivelse.

Selvom en virksomhed ikke selv har udarbejdet eller afsendt markedsføring via elektronisk post, men har overladt arbejdet til en underleverandør, kan virksomheden gøres ansvarlig for underleverandørens overtrædelse af markedsføringsloven, hvis virksomheden har handlet uagtsomt.
Dette gælder uanset, om parterne har aftalt, at underleverandøren er ansvarlig for overholdelse af markedsføringsloven.

Hvad er affililate markedsføring?

Forbrugerombudsmanden.dk
Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold