Fotokredit: Colourbox

20.11.20 Bilbranchen Nyheder

Restriktioner i Nordjylland lempes

Nordjylland slipper for langt de fleste af de ekstra restriktioner, landsdelen har været pålagt som følge af COVID-19. Regeringen har besluttet, at de fleste lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner kan lempes. Det sker på baggrund af nye smittedata, der viser en faldende tendens af minkvarianter i Nordjylland.

Sundhedsmyndighederne har fundet basis for en lempelse af langt de fleste lokale restriktioner i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommune.

Lempelserne betyder bl.a., at beboere i de syv berørte kommuner nu ikke længere opfordres til kun i særlige tilfælde at rejse ind og ud af det område, som de berørte kommuner dækker. Arbejdspladser i de berørte kommuner opfordres heller ikke længere til at hjemsende alle ansatte, der kan varetage deres funktion hjemmefra.

Det har været to lange uger for Nordjylland, så det er en vigtig og ventet nyhed. Restriktionerne har skabt store frustrationer og problemer for nordjyske virksomheder og borgere, så åbningen har været ventet og efterspurgt. Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

Hovedparten af lempelserne vil være gældende fra den 19. november 2020. Enkelte af lempelserne vil dog først træde i kraft den 20. eller 23. november 2020. Det gælder bl.a. åbningen af den kollektive trafik.

Der vil fortsat være enkelte lokale tiltag og restriktioner. Bilbranchen anbefaler, at medlemmerne følger myndighedernes opfordringer.

Der vil i de berørte kommuner være en massiv testindsats, og myndighederne opfordrer alle med bopæl i de berørte kommuner til at lade sig teste. Borgerne er selv ansvarlige for at bestille tid til test via www.coronaprover.dk.

Beboere i de berørte kommuner opfordres også til at omgås færrest mulige personer.

Læs mere om lempelserne i myndighedernes faktaark

Lempelse af restriktioner i Nordjylland
Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold