Colourbox
18.02.20 Bilbranchen Nyheder

Er prisen på bilen oplyst korrekt?

Bilforhandleren skal i den oplyste pris indregne alle uundgåelige omkostninger, herunder leveringsomkostninger. Forbrugerombudsmanden har netop politianmeldt en billetudbyder for først senere i bestillingsprocessen at indregne moms, gebyrer og leveringsomkostninger.

For at forbrugerne kan gennemskue, hvad en vare koster, er det vigtigt, at virksomheder oplyser den korrekte pris. Virksomheder skal derfor altid indregne alle uundgåelige omkostninger i en pris.

Forbrugerombudsmanden netop politianmeldt en billetudbyder, efter at en række forbrugerne havde klaget over, at billetudbyderens priser var vildledende. Ved en undersøgelse af virksomhedens hjemmeside konstaterede Forbrugerombudsmanden, at moms og gebyrer ikke var indregnet i de viste billetpriser, når forbrugerne påbegyndte bestilling. Det var først i løbet af bestillingen, at der blev tillagt moms, gebyrer og leveringsomkostninger.

For bilforhandlere gælder, at de skal oplyse om den samlede pris på bilen inklusive de obligatoriske leveringsomkostninger. Tidligere blev leveringsomkostningerne angivet separat.

Hvis der ikke bliver oplyst om den endelige pris, kan det få varen - f.eks. en bil - til at fremstå billigere, end den reelt er. Det er problematisk, da det kan tilskynde forbrugerne til at foretage køb baseret på et fejlagtigt indtryk af prisen.

Ved markedsføring over for forbrugere skal der altid være moms indregnet i prisen. Det er ikke nok at skrive, at prisen er ”ekskl. moms”. Hvis markedsføringen kun sker over for virksomheder – og det fremgår klart af markedsføringen – kan prisen lovligt oplyses uden moms. Det kan f.eks. ske ved at bruge udtryk som ”erhvervsleasing” eller ”erhvervsbiler”. Det kan også ske ved at opdele ens hjemmeside i to, én til forbrugere og én til virksomheder.

Hvis I ønsker en gennemgang af jeres markedsføring, kan I altid henvende jer til en af branchejuristerne i Bilbranchen.

Niels Bruun
Skrevet af:

Niels Bruun

Niels Bruun

Niels Bruun

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3078
  • Mobil +45 5213 2388
  • E-mail nibr@di.dk

Relateret indhold