Colourbox
25.02.20 Bilbranchen Nyheder

Hver tredje fik bøde eller forhøjet afgift i 2019

Motorstyrelsen skruede kraftigt op for målrettede kontrolaktiviteter sidste år for at styrke regelefterlevelsen. Tæt på hver tredje af de kontrollerede bilister fik en bøde eller et krav om at betale mere i afgift.

Motorstyrelsen gennemførte i 2019 fem gange så mange målrettede kontrolaktioner i trafikken sammenlignet med året før. Næsten hvert tredje køretøj skulle betale en bøde eller mere i afgift.

Når vi kan konstatere, at næsten hver tredje af de køretøjer, vi stopper, skal betale en bøde eller mere i afgift, er det et klart signal om, at der er behov for Motorstyrelsens kontroller på de danske veje. Samtidig fortæller det os, at der er behov for endnu mere vejledning på de områder, hvor der er tvivl om reglerne. Underdirektør Jørgen Rasmussen, Motorstyrelsen

Det er især manglende cvr-numre og firmanavne på varebiler, der fylder i statistikken. Således var mere end halvdelen sager, hvor virksomheder ikke havde påført CVR-nummer eller firmanavn på deres varebiler – en forseelse, der resulterer i bøder til virksomhederne. På baggrund af de høje tal har Motorstyrelsen iværksat en vejledningsindsats, der fortsætter i 2020.

Virksomhederne skal blive bedre til at få de rigtige oplysninger på siden af deres varebiler. Vi vil forsøge at gøre vores til, at vejledningsaktiviteterne kommer bredt ud, så vi kommer til at se færre af den type sager, når vi fortsætter vores kontroller i 2020. Underdirektør Jørgen Rasmussen, Motorstyrelsen

Kontrolaktioner i 2019

Læs mere her
Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold