Getty Images
20.03.20 Bilbranchen Nyheder

Ny vejledning: Leverer du lastbilen direkte til kunden?

Et af servicetiltagene i lastbilbranchen er afhentning og levering af køretøjer til kunders adresse. Bilbranchen har lavet en vejledning til lastbilforhandlere, der leverer lastbiler som kører under køre-/hviletidsbestemmelserne og hvor takografen skal benyttes.

Leverer din sælger lastbiler direkte til jeres kunder som en ekstra service? Så er det vigtigt at være opmærksom på de køretøjer, der hører under køre-/hviletidsbestemmelserne. I en ny vejledning præciserer Bilbranchen en 5-trins-vejledning til overholdelse af køre-/hviletidsbestemmelserne på turen mellem forhandler og kunde

Ikke ny praksis, men præcisering af regler
Vejledningen kan for nogle virke som ny praksis, men er i virkeligheden en præcisering af uklar praksis på området, som branchen har været utilfreds med i en længere periode. Et nyligt svar fra Færdselsstyrelsen har imidlertid givet anledning til den nye vejledning, som er udarbejdet i samarbejde med transportvirksomhedernes brancheorganisation ATL.

Lastbilsælgere bør undtages fra reglerne
Bilbranchen arbejder aktivt med et politisk forslag, der skal undtage lastbilsælgere fra køre-/hviletidsbestemmelserne, når de som en ekstra service ønsker at levere lastbilen til kundens adresse. Bilbranchen finder det urimeligt, at lastbilsælgere omfattes regler som helt tydeligt ikke er lavet til at omfatte dem. Lige som mekanikere er undtaget reglerne, finder Bilbranchen at det er helt rimeligt, at også lastbilsælgere undtages. Indtil videre må branchen imidlertid følge den praksis, som nærværende vejledning præciserer.

Hent vejledningen

Håndtering af takograf
Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold