Fotokredit: GettyImages

23.06.20 Bilbranchen Nyheder

Gebyr for anmodning om eksportgodtgørelse stiger

Skatteministeren har udsendt en ny bekendtgørelse om opkrævning af gebyr i forbindelse med anmodning om eksportgodtgørelse for brugte motorkøretøjer. Det fremgår af bekendtgørelsen, at gebyret for at bede om godtgørelse i forbindelse med eksport stiger til 2.350 kr. Der er også indført regler om tilbagebetaling af gebyret.

Det følger af registreringsafgiftsloven, at der skal betales et gebyr, når man beder om godtgørelse i forbindelse med eksport. Skatteministeren fastsætter de nærmere regler for gebyret. Den nye bekendtgørelse om gebyr ved anmodning om eksportgodtgørelse træder i kraft den 1. juli 2020.

Det fremgår af bekendtgørelsen, at gebyret for at bede om eksportgodtgørelse stiger pr. 1. juli 2020 til 2.350 kr. 

Den nye bekendtgørelse indfører fra den 1. juli 2020 mulighed for, at man kan få gebyret betalt tilbage. Man kan få gebyret tilbage, hvis man får afslag på godtgørelse af eksport, fordi der var tinglyst pant, udlæg eller ejendomsforbehold i Bilbogen på det tidspunkt, hvor man bad om eksportgodtgørelse. Skatteforvaltningen kan desuden beslutte at tilbagebetale gebyret, hvis særlige omstændigheder taler for det. Denne mulighed gælder gebyrer betalt fra og med den 1. juli 2020.

Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold