Fotokredit: GettyImages

04.08.20 Bilbranchen Nyheder

Bilafgifter i 2021 – brug de rette slutsedler og vilkår

Som reglerne er lige nu, vil afgifterne på el- og plug-in hybridbiler stige den 1. januar 2021. Da der på nogle nye biler lige nu kan være lang leveringstid, er det vigtigt at anvende korrekte slutsedler og vilkår.

Når en kunde køber en ny bil, skal kunden betale registreringsafgift efter satserne på tidspunktet, hvor bilen bliver indregistreret. Bilbranchen har fra nogle medlemmer erfaret, at der på nogle nye biler lige nu er længere leveringstid, således at levering først kan ske sidst på året eller efter årsskiftet.

Som reglerne er lige nu, vil afgifterne på el- og plug-in hybridbiler stige den 1. januar 2021. Det betyder, at bilen bliver dyrere for kunden, hvis den først bliver indregistreret efter den 1. januar 2021. Det er godt at gøre kunden opmærksom på dette, da kunden ikke har ret til at fortryde en aftale, selvom afgifterne er steget, efter at der er underskrevet en slutseddel.

Bilbranchen opfordrer til at anvende Bilbranchens slutsedler, hvori der er indskrevet et vilkår om ændringer i lovbestemte købsafgifter. Du finder et link til Bilbranchens slutseddel nedenfor.

Hvis det er p.g.a. en længere forsinkelse fra forhandlerens side med levering af bilen, at bilen først kan indregistreres i 2021, kan køberen have ret til at hæve købet. Det kan køber dog uanset om der sker afgiftsændringer eller ej.

Kontakt juristerne i Bilbranchen

Hvis I som bilforhandler har spørgsmål vedrørende de kommende afgiftsændringer, så tag gerne fat i en af Bilbranchens jurister.

Skabeloner

Bilbranchens slutseddel

Hent slutseddel
Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold