Fotokredit: Colourbox

10.08.20 Bilbranchen Nyheder

Færdselsstyrelsen opdaterer vejledning om miljøzonekontrol ved syn

Opdateringen betyder, at der nu er nye retningslinjer til miljøzonekontrollen, som skal udføres på dieseldrevne lastbiler, store personbiler samt varebiler, som skal anvendes til kørsel i miljøzoner.

I forbindelse med Miljøstyrelsens implementering af nye miljøzoneregler, der gælder for dieseldrevne lastbiler N2 og N3, store personbiler M2 og M3 (over 3.500 kg.), samt - som noget nyt - varebiler N1, som skal anvendes til kørsel i miljøzoner, har Færdselsstyrelsen opdateret vejledningen om miljøzonekontrol, som skal udføres ved syn på disse biler.

Den opdaterede vejledning erstatter afsnit 19.06 i Vejledning om syn af køretøjer og indeholder retningslinjerne for, hvordan synsvirksomhederne skal godkende og registrere, samt udføre miljøzonekontrol ved syn af biler, som skal anvendes til kørsel i miljøzoner.

Det er samtidig beskrevet, hvilken dokumentation, der kræves for at få sin bil godkendt til kørsel i miljøzoner, samt hvordan bilen ved fremtidig miljøzonekontrol kan opretholde sin tilladelse til lovligt at blive anvendt i miljøzoner.

Meddelelse nr. 2019 om miljøzonekontrol ved syn

Hent Meddelelse nr. 2019
Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold