Fotokredit: Colourbox

02.09.20 Bilbranchen Nyheder

Suspenderingen af fristerne på synsområdet ophørte pr. 31. august 2020

Den 31. august 2020 ophørte suspenderingen af fristerne på synsområdet, hvilket betyder, at køretøjsejer/bruger igen skal efterleve de frister, der fastsættes af Færdselsstyrelsen om at få køretøjet synet og godkendt eller afmeldt.

I perioden fra den 15. marts til og med den 31. august 2020 blev alle frister fastsat i medfør af synslovens § 3 suspenderet som følge af coronakrisen.

Efter den 31. august 2020 skal køretøjsejer/bruger igen efterleve de frister, der fastsættes af Færdselsstyrelsen om at få køretøjet synet og godkendt eller afmeldt. Hvis fristerne ikke efterleves, vil der blive udstedt bødeforlæg og ske nummerpladeinddragelse i lighed med tidligere.

Syn af køretøjer er en forudsætning for at opretholde færdselssikkerheden i Danmark – og så længe du overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger, er det fortsat fuldt sundhedsmæssigt forsvarligt at syne køretøjer.

Færdselsstyrelsen har opfordret synshallerne til at foretage en række initiativer for at forebygge smitte, herunder bl.a. brug af engangshandsker, rengøring af udstyr benyttet under synet, anvendelse af mundbind anbefales både til synsmedarbejderen og fremstilleren af køretøjet, hvis der er hyppig eller længerevarende ansigt til ansigt kontakt, samt afspritning af hvert enkelt køretøj efter det afsluttede syn.

Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold