Fotokredit: GettyImages

15.01.21 Bilbranchen Nyheder

Montør får bøde på 400.000 kr. i konkurrencesag

Retten i Roskilde har dømt en montørvirksomhed til at betale en bøde på 400.000 kr. for at have aftalt at dele markedet med en konkurrent. Dommen er anket.

En montørvirksomhed og en konkurrent har i perioden fra november 2016 til februar 2017 haft en aftale om at holde sig fra hinandens kunder. Retten i Roskilde har dømt montøren til at betale en bøde på 400.000 kr., og en ledende medarbejder fra virksomheden har fået en bøde på 100.000 kr.

Retten i Roskilde skriver i dommen, at parterne ved en samarbejdsaftale forpligtede sig til at holde sig fra hinandens kunder, således at montøren specifikt forpligtede sig til at afholde sig fra at udføre arbejde eller påtage sig opgaver direkte for en bestemt kunde, og konkurrenten forpligtede sig til at afholde sig fra at udføre arbejde eller påtage sig opgaver direkte for en anden specifik kunde. Retten finder, at det må have stået den ledende medarbejder fra montørvirksomheden klart, at der var tale om en aftale, som opdelte markedet og derved potentielt begrænsede konkurrencen.

Bøden til virksomheden er fastsat efter en samlet vurdering af overtrædelsens grovhed, varighed og virksomhedens omsætning.

Markedsdeling er en alvorlig overtrædelse af Konkurrenceloven. Virksomhederne sætter konkurrencen ud af kraft, og kunderne bliver snydt. Det kan føre til højere priser og lavere kvalitet, end der ellers kunne have været. Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Bitten Thorgaard Sørensen

Montørvirksomheden og den ledende medarbejder har anket dommen. Sagen mod konkurrenten er ikke afsluttet endnu.

Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret