Fotokredit. Colourbox

27.11.21 Bilbranchen Nyheder

Ingen mundbind til medarbejdere, hvis krav om coronapas

Som tidligere orienteret indføres der fra på mandag den 29. november 2021 krav om mundbind eller visir for kunder i detailhandlen, herunder i bilhusenes salgslokaler og indskrivning. Ansatte vil dog være undtaget for kravet, hvis virksomheden stiller krav om, at de ansatte har gyldigt coronapas.

Fra den 29. november 2021 gælder følgende krav for erhvervslivet:

  • For natklubber og indendørs serveringssteder, personrelaterede liberale serviceerhverv som eksempelvis frisører, tatovører, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker samt bemandede solarier gælder der krav om fremvisning af coronapas.
  • For større arrangementer som konferencer, foredrag, dyrskuer, messer, forlystelsesparker, bade- og legelande mv. gælder der ligeledes krav om coronapas, hvis der samles mere end 100 personer indendørs og 1.000 personer udendørs.
  • I dagligvarebutikker, indendørsmarkeder, indkøbscentre, stormagasiner, basarer, arkader samt take-away steder heri gælder der krav om mundbind eller visir. Der er dog ikke krav om mundbind eller visir for ansatte, hvis virksomheden stiller krav om at de ansatte har et gyldigt coronapas.
  • Der gælder krav om, at virksomheder, som pålægges krav om enten mundbind eller coronapas, opsætter skilte, som informerer kunderne om kravet.
  • Coronapasset vil fra den 29. november gælde i 72 timer ved PCR-test og i 48 timer for hurtigtest.

Personer, der er fuldt vaccineret, eller som har modtaget deres første vaccinestik inden for de sidste to uger har et gyldigt coronapas. Borgere, der ikke har modtaget vaccinen, kan fortsat få et gyldigt coronapas ved en negativ PCR- eller hurtigtest, eller hvis de har været smittet med COVID-19 inden for de sidste 6 måneder. Kravet om coronapas gælder for voksne og børn over 15 år.

Der er fortsat adgang til kompensation for faste omkostninger for de virksomheder, som har en omsætningsnedgang på minimum 45 pct. frem til den 31. december 2021. Derudover kan virksomheder anvende den midlertidige arbejdsfordelingsordning.

 

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold