Fotokredit: Colourbox

24.09.21 Bilbranchen Nyheder

Færdselsstyrelsen dropper ny ordning for godkendelse af køretøjer

Færdselsstyrelsen og Transportministeriet har besluttet at give yderligere tid til arbejdet med de nationale køretøjstekniske regler, som skulle være trådt i kraft 1. januar 2022. Den foreslåede nye anmeldelsesordning trækkes derfor også tilbage, og næste år vil derfor fortsætte med business as usual.

I et brev til Bilbranchen skriver Færdselsstyrelsen, at der for nuværende ikke vil blive fremsat et lovforslag, som ellers planlagt, der indfører en ny ordning for nationale individuelle køretøjer i Danmark, og at individuelle køretøjer fortsat skal godkendes ved syn af en synsvirksomhed, hvor det er påkrævet efter reglerne i dag.

Så sent som sidste uge sendte Bilbranchen et fælles brev med DI Transport, Dansk Metal og De Danske Bilimportører til transportminister Benny Engelbrecht, hvor vi gjorde opmærksom på en række bekymringer med den foreslåede ordning. Med de ellers foreslåede skærpede køretøjstekniske krav, gav især udsigten til en alt for snæver overgangsordning for branchen anledning til stor bekymring. Derfor tager Bilbranchen meget positivt imod dagens melding fra Færdselsstyrelsen.

Vi er naturligvis glade for meldingen fra styrelsen og departementet i dag om at give et nyt skud i bøssen til en mere balanceret ordning for branchen. I det tidligere forslag stod branchen af flere årsager i en ringere kommerciel situation, hvor reglerne bl.a. betød, at visse køretøjer ikke ville kunne indrettes som markedet i dag efterspørger. Og det er selvfølgelig ikke en holdbar situation. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

Bilbranchen har på vegne af DI siddet med som repræsentant for branchen i Færdselsstyrelsens følgegruppe om de nye regler til godkendelse af køretøjer – herunder ændring af de køretøjstekniske regler – og det er i denne egenskab, at Færdselsstyrelsen har sendt brevet.

Vi vil nu afvente, at Færdselsstyrelsen melder om at genoptage arbejdet med at ændre reglerne for de nationale individuelle køretøjer, og så sørger vi selvfølgelig for at orientere vores medlemmer så snart det er tilfældet. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør
Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold