03.05.24 DI Bilbranchen Nyheder

Ny proces for ændring af forkerte oplysninger om ejere og brugere af et køretøj

Fremover skal borgere og virksomheder skrive til Motorstyrelsen, hvis de ønsker at få ændret de forkerte oplysninger om ejere og brugere. Det gælder også autoriserede nummerpladeoperatører.

Hvis der i forbindelse med registrering eller omregistrering af et køretøj sker en fejl i registreringen af ejere og brugere, kan Motorstyrelsen genoptage og ændre registreringen indenfor de første 6 måneder, efter køretøjet er registreret eller omregistreret. Ændringen vil ske med tilbagevirkende kraft og vil være gebyrfri.

Autoriserede nummerpladeoperatører har hidtil kunnet ringe til Motorstyrelsen indenfor 7 dage, efter de har registreret eller omregistreret køretøjet, for at få rettet oplysninger om forkerte ejere og brugere.

Motorstyrelsen ændrer nu processen for ændring af forkerte ejere og brugere i Motorregistret, hvis de forkerte oplysninger skyldes, at der er sket en fejl, da køretøjet blev registreret eller omregistreret.

Du skal skrive til Motorstyrelsen

Fremover skal borgere og virksomheder, herunder også nummerpladeoperatører, skrive til Motorstyrelsen, hvis der i forbindelse med registrering eller omregistrering af et køretøj ved en fejl er registreret forkerte ejere og bruger.

Du skal indsende dokumentation

I den skriftlige anmodning skal du beskrive fejlen, og du skal vedlægge dokumentation for, hvem der er den rette ejer og/eller bruger af køretøjet.

Dokumentation kan fx bestå af en underskrevet slutseddel eller en anden form for erklæring, som kan dokumentere, hvem der er den rette ejer eller bruger af køretøjet. Det skal desuden beskrives, hvilke roller de forskellige parter skal have på køretøjet, fx primær ejer, primær bruger, sekundær ejer eller sekundær bruger.

Søg om genoptagelse

Du kan sende en skriftlig anmodning om genoptagelse til Motorstyrelsen.

Nummerpladeoperatører skal også skrive til Motorstyrelsen, hvis de har lavet en fejl i ejer- og brugerforholdene ved registrering af et køretøj. De skal også vedlægge dokumentation for, hvem der er den rette ejer og/eller bruger af køretøjet.

Sådan søger du:

  • Log på skat.dk/tastselv eller skat.dk/tastselverhverv med MitID.
    • Er du nummerpladeoperatør skal du vælge Bil og Motor > Motorregistret (for synshal og forhandler) > Fejlrettelser.
    • Er du privatperson skal du vælge Bil og Motor > Ejerskifte, nummerplader og registreringsattester > Spørgsmål til selvbetjening i Motorregistret.
  • Vedhæft dokumentation og tryk Send.

Hvis dokumentationen er tilstrækkelig, vil Motorstyrelsen rette de forkerte oplysninger om ejere og brugere og sende en ny registreringsattest til køretøjets ejer.

Har du ikke dokumentation?

Hvis du ikke kan indsende tilstrækkelig dokumentation, skal du omregistrere køretøjet, hvis du vil ændre oplysninger om ejer og bruger. Det koster et gebyr at få omregistreret et køretøj. Du kan se priserne på Omregistrering.

Du kan bede om genoptagelse indenfor 6 måneder

Er der gået mere end 14 dage, fra køretøjet blev registreret, til fremsendelsen af anmodningen om ændring af oplysninger, foretager Motorstyrelsen en høring af den, der ved en fejl er blevet registreret som ejer, med henblik på at få bekræftet, at ændringen er korrekt.

Du kan anmode om at få ændret de forkerte oplysninger om ejere og brugere indtil 6 måneder efter, at køretøjet er registreret eller omregistreret. Efter dette tidspunkt kan du kun ændre oplysninger om et køretøjs ejere og brugere ved en almindelig omregistrering, eller hvis én af betingelserne for ekstraordinær genoptagelse af registrering er opfyldt.

Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold