Bilbranchen
18.11.19 Bilbranchen Nyheder

Bevar respekten for værkstedets skadesarbejde

Bilværksteder bør ikke gå på kompromis med håndværket i skadesarbejdet. Det var et af budskaberne på Autotaks-workshoppene i sidste uge, hvor mere end 80 medlemmer deltog. Dagene bød på oplæg om nye funktioner i Autotaks samt nyttige staldtips fra en Autotaks-ekspert.

”Vi ønsker at lave en så korrekt skadesopgørelse som muligt første gang, imens vi bevarer respekten for værkstedets skadesarbejde på bilerne,” lød de indledende ord på workshoppen fra Autotaks-ekspert Steen Tommy Olsen. Oplægsholderen, der har været i faget i mere end 15 år, gav deltagerne en rundtur i gode staldtips til at lave den korrekte skadesopgørelse i Autotaks, og hejste også et flag for at stå fast på det tilbud, der bliver sendt til taksator.

Formålet med oplægget var, at bilværkstedet skal have betaling for det arbejde, værkstedet udfører. Ikke mere og ikke mindre. Samtidig vil administrationstiden blive nedbragt betydeligt til fordel for bilværkstedet, forsikringsselskabet og i sidste ende forbrugeren.
Oplægget fra Steen Tommy Olsen gav sammen med Forsikring & Pensions oplæg i både Aarhus og København anledning til flere spørgsmål og diskussion om forskellige emner. Et af emnerne, der vakte stor interesse, var et kommende initiativ om statistik i Autotaks. Bilbranchen har via arbejdet i Skadesgruppen været med til at give input til projektet om statistik i Autotaks, og med den store spørgelyst til initiativet, blev behovet for adgang til denne samlede mængde data endnu en gang cementeret. Bilbranchen ser frem til lanceringen i løbet af december måned.

Optimering af Autotaks
De to workshops er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Metal, Forsikring & Pension og Bilbranchen. Til sammen udgør organisationerne Skadesgruppen, som mødes to gange om året, for at tale om initiativer, der skal optimere Autotaks og brugen heraf.

Bilbranchen glæder sig over, at samarbejdet i Skadesgruppen nu har udmundet sig i, to år i træk, at medlemmer kan modtage uddannelse i brugen af Autotaks. De mange gode tilbagemeldinger fra workshoppene i sidste uge vil nu blive forankret som forslag i Skadesgruppens arbejde sammen med den eksisterende række af gode projekter, organisationerne arbejder med.

Har du gode idéer til optimering af Autotaks?

Sidder du med en god idé eller to til optimering af Autotaks, hører Bilbranchen meget gerne fra dig med en udførlig beskrivelse af dit forslag, så vil vi vende tilbage snarest muligt med en opfølgning.

Send en e-mail til Kenneth

Se eller gense præsentationerne

Havde du ikke mulighed for at deltage på Autotaks-workshoppene, kan du se præsentationerne her.

Præsentationer fra Autotaks-workshop
Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk